Δυνατή Ελλάδα

UFO: Οι εξωγήινοι μπορεί να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για ταξίδια στον Γαλαξία, λέει αστροφυσικός του Χάρβαρντ

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο GB News, ο διάσημος αστροφυσικός του Χάρβαρντ, Avi Loeb συζήτησε την πραγματικότητα των διαστημικών ταξιδιών και την πιθανότητα εξωγήινοι να επισκεφθούν την Γη.

Οι ιδέες του Loeb έρχονται σε μια εποχή που οι παρατηρήσεις UFO γίνονται κοινότυπες, καθώς η NASA ξεκίνησε μια ανεξάρτητη μελέτη για μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα- Unidentified Anomalous Phenomena Independent Study Team (UAPIST)- το 2022.

Παρακάτω αναλύονται οι θεωρίες του Loeb σχετικά με τις προκλήσεις του διαστρικού ταξιδιού και την πιθανή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) από εξωγήινα όντα.

Η απεραντοσύνη του Γαλαξία: Ένα ταξίδι δισεκατομμυρίων ετών

Σύμφωνα με τον Loeb, το ταξίδι από τη μια πλευρά του Γαλαξία στην άλλη θα ήταν ένα αφάνταστα μακρύ ταξίδι, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Μια τέτοια τεράστια απόσταση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα ζωντανών πλασμάτων να ταξιδεύουν στον Γαλαξία.

Ο Loeb υποστηρίζει ότι δεδομένης της τεράστιας διάρκειας του ταξιδιού, είναι απίθανο οποιοδήποτε διαστημόπλοιο από άλλο αστρικό σύστημα να μεταφέρει πλάσματα. Οι σκληρές συνθήκες του διαστρικού χώρου, με τον βομβαρδισμό των ενεργητικών σωματιδίων, θα έθετε ανυπέρβλητες προκλήσεις για την επιβίωση της οργανικής ζωής.

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Αντίθετα, ο Loeb προτείνει ότι αν μας επισκέπτονταν εξωγήινα όντα, το διαστημικό σκάφος τους θα ήταν πιθανότατα αυτόνομο και εξοπλισμένο με AI για διαστημικά ταξίδια. Επισημαίνει ότι αν και η τεχνολογία AI έχει αναπτυχθεί στη Γη δεν την έχουμε ακόμη στρέψει προς το διάστημα. Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο λογικό βήμα για άλλους πολιτισμούς που εξερευνούν τον κόσμο.

Ο Loeb τονίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στην έρευνα για τα UFO από τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πιστεύει ότι η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θεάσεις και συναντήσεις με UFO είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της επιστημονικής κατανόησης στο πεδίο. Ο Loeb καλεί τις αρχές να αποκαλύψουν τυχόν σχετικά δεδομένα που διαθέτουν, καθώς αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά την πρόοδο στην έρευνα για UFO.

Η προσοχή των αστρονόμων

Ο Loeb υπογραμμίζει τη διάκριση μεταξύ του ρόλου της κυβέρνησης στην παρακολούθηση του ουρανού για λόγους εθνικής ασφάλειας και της εστίασης της προσοχής των αστρονόμων σε μακρινές πηγές φωτός σε μικρές περιοχές του ουρανού. Αν άγνωστα αντικείμενα ή φαινόμενα εμφανίζονται στον ουρανό οι αστρονόμοι συχνά τα παραβλέπουν και αφήνουν τις κρατικές υπηρεσίες να τα παρακολουθήσουν.

Ως επιστήμονας, ο Loeb ισχυρίζεται ότι εκείνος απαντάει πάντα στα αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι περιμένει με ανυπομονησία οποιαδήποτε απόδειξη σχετικά με τα UFO και πιστεύει ότι η αποκάλυψη της κυβέρνησης είναι ζωτικής σημασίας. Εάν οι κυβερνήσεις μοιραστούν τα ευρήματα τους μπορούν ενδεχομένως να σώσουν ερευνητές σαν τον ίδιο από δεκαετίες προσπάθειας και να επιταχύνουν την αναζήτηση για απαντήσεις.

Πιθανή επίδραση της εξωγήινης τεχνητής νοημοσύνης στα διαστημικά ταξίδια

Η ιδέα των εξωγήινων πολιτισμών που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για διαστημικά ταξίδια ανοίγει ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Εάν επισκεπτόταν τη Γη διαστημόπλοια με τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαν να προγραμματιστούν με τεράστιες γνώσεις και δυνατότητες, καθιστώντας τους τρομερούς εξερευνητές. Ωστόσο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις τους και την έκταση της νοημοσύνης της εξωγήινης ΑΙ.

Ο Loeb καλεί σε συνεργασία τους επιστήμονες, τις κυβερνήσεις και το κοινό για να εξερευνήσουν τα μυστήρια του σύμπαντος. Πιστεύει ότι ο συνδυασμός πόρων και γνώσης είναι το «κλειδί» για να κάνουμε σημαντικές ανακαλύψεις στην κατανόησή μας για την εξωγήινη ζωή, την προηγμένη τεχνολογία και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για διαστημικά ταξίδια.

Οι γνώσεις του Avi Loeb ρίχνουν φως στις προκλήσεις του διαστρικού ταξιδιού και στην πιθανή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για διαστημικά ταξίδια από εξωγήινους επισκέπτες. Αν και τα μυστήρια των UFO και της εξωγήινης ζωής εξακολουθούν να προσελκύουν το δημόσιο ενδιαφέρον, η ανάγκη για διαφάνεια στις κυβερνητικές αποκαλύψεις παραμένει βασικό σημείο διαμάχης.

Η επιστημονική περιέργεια μάς ωθεί να εξερευνήσουμε τον κόσμο και γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμείνουμε ανοιχτοί στην πιθανότητα να συναντήσουμε ευφυή ζωή πέρα από τον πλανήτη μας, βιολογικής ή τεχνητής φύσης, και τη δυνατότητα χρήσης τεχνητής νοημοσύνης για διαστημικά ταξίδια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.