Είχαν πει να μη γίνει το ρέιβ πάρτι NOVA – Ήταν πολύ κοντά στα σύνορα, κατέληξε σφαγείο

Ένας ανώτερος αξιωματικός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είχε εκφράσει τις ανησυχίες και την αντίθεσή του στο μουσικό φεστιβάλ – ρέιβ πάρτι NOVA, αλλά του είπαν να δώσει την άδεια να πραγματοποιηθεί, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Περίπου 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τρομοκράτες της Χαμάς στο ρέιβ πάρτι NOVA στις 7 Οκτωβρίου και δεκάδες άλλοι αρπάχτηκαν και οδηγήθηκαν όμηροι στη Γάζα.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο αξιωματικός επιχειρήσεων της Μεραρχίας Γάζας, αντισυνταγματάρχης Σαχάρ Φόγκελ ήταν δυσαρεστημένος για την εκδήλωση επειδή θα πραγματοποιούνταν τόσο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας και οι ανησυχίες του υποστηρίχθηκαν κι από άλλους αξιωματικούς.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ανησυχίες των αξιωματικών προφανώς δεν προήλθαν από φόβους για εισβολή τρομοκρατών, αλλά μάλλον από την απειλή εκτόξευσης ρουκετών και όλμων από τη Γάζα.

Είχαν υπάρξει πολλές αναφορές ότι προειδοποιήσεις για πιθανή επίθεση πριν από τις 7 Οκτωβρίου και αγνοήθηκαν, όταν χιλιάδες τρομοκράτες εισέβαλαν στο Ισραήλ, έσφαξαν περίπου 1.200 ανθρώπους και απήγαγαν περίπου 240 που τους μετέφεραν στη Γάζα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν είναι σαφές εάν ο αντισυνταγματάρχης Φόγκελ γνώριζε τις προειδοποιήσεις.

Παρά τις αντιρρήσεις του, είπαν στον Φόγκελ να εγκρίνει το φεστιβάλ NOVA, αναφέρει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρχαν ανησυχίες για νομικές δυσκολίες εάν το φεστιβάλ δεν εγκρινόταν.

Το περιφερειακό συμβούλιο της Eshkol αντιτάχθηκε επίσης στο ρέιβ πάρτι, πιστεύοντας ότι θα ήταν μια δημόσια ενόχληση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε απάντηση στο δημοσίευμα οι IDF δήλωσαν στην εφημερίδα Haaretz:

«Οι IDF θα διεξαγάγουν λεπτομερή και σε βάθος έρευνα για το θέμα μόλις το επιτρέψουν οι επιχειρησιακές καταστάσεις και θα δημοσιοποιήσουν τα ευρήματά τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.