Οι Χούτι αντιδρούν στον αμερικανικό συνασπισμό: Θα κάνουμε την Ερυθρά Θάλασσα νεκροταφείο

Με την ανακοίνωση της ίδρυσης του αμερικανικού συνασπισμού, ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης, τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε νεκροταφείο για τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους (φωτό).

Ο υποστράτηγος Μοχάμεντ Νάσερ Αλ Ατίφι, υπουργός Άμυνας της Κυβέρνησης Εθνικής Απελευθέρωσης της Υεμένης (Χούτι), απευθύνθηκε στη Σαναά και προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τις συνέπειες ενός νέου τυχοδιωκτισμού, όπως είπε, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Αλ-Ατίφι είπε τα εξής ως αντίδραση στη δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σχετικά με τη δημιουργία ναυτικής συμμαχίας: «Έχουμε τα μέσα να βυθίσουμε τους στόλους, τα πλοία, τα υποβρύχια και τα αεροπλανοφόρα σας».

Ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης υπενθύμισε επίσης στην Αμερική και στους συμμάχους της: «Η Ερυθρά Θάλασσα θα είναι το νεκροταφείο σας».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν ανακοίνωσε επίσημα τη σύσταση πολυεθνικού συνασπισμού με διεκδίκηση να εξασφαλίσει τη διέλευση εμπορικών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ένα από τα εντυπωσιακά σημεία στον προαναφερθέντα συνασπισμό είναι ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν εντάσσονται σε αυτήν την ομάδα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Όστιν, χώρες όπως το Μπαχρέιν, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον συνασπισμό, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.