Δυνατή Ελλάδα

Διακοπή στην δίκη του Μπελερη – Τον μεταφέρουν και σε άλλες φυλακες

Διακόπηκε και πάλι η δίκη του Φρέντι Μπελέρη η οποία προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου. Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ ο ίδιος αναμένεται να μεταφερθεί από τις φυλακές Δυρραχίου στις φυλακές του Φίερι για λόγους ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπελέρης είπε ότι οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει στοιχεία, τα έχουν εμφανίσει σαν να είναι ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις οι οποίες ήταν παράνομες.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας και δεν θα τους αναζητήσουν άλλο. Στις 29 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο ζήτησε να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία των Τιράνων, αν δεν υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση, ένα θέμα που δεν είναι διμερές αλλά ζήτημα του κράτους δικαίου στην Ε.Ε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.