Οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες σταματούν τις δραστηριότητές τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

Οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή την αναστολή των δραστηριοτήτων τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι ένα από τα πλοία τους δέχθηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη.

Εκπρόσωπος της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας Hapag-Lloyd δήλωσε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πλόων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι επιθέσεις σε πλοία σε αυτά τα ύδατα έχουν αυξηθεί από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η δανική ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk δήλωσε ότι θα σταματήσει όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεωτέρας, για να ακολουθήσει μια μεγαλύτερη διαδρομή γύρω από την Αφρική.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι θα σταματήσει προσωρινά όλες τις εργασίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Νωρίτερα, οι Χούτι ανακοίνωσαν τη στόχευση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, μετά από μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Erem News

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.