Δραματική έκκληση στην UNESCO για προστασία αρχαιολογικών χώρων και εκκλησιών στην Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες μνημεία εντός της Λωρίδας της Γάζας καταστρέφονται καθημερινά από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του Ισραήλ, ανάμεσά τους και η αρχαιότερη εκκλησία. Η πολιτιστική κληρονομιά στον παλαιστινιακό θύλακο επαπειλείται με εξαφάνιση από τα αδιάκριτα στρατιωτικά πλήγματα

Τρεις εκκλησίες καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένης της ελληνορθόδοξης της Μονής του Αγίου Πορφυρίου, η παλαιότερη που λειτουργούσε στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας της παλιάς πόλης της Γάζας. Η εκκλησία έγινε στόχος βομβαρδισμού στις 18 Οκτωβρίου.

Οι Παλαιστίνιοι απηύθυναν δραματική έκκληση στην UNESCO για την προστασία των αρχαιολογικών και λατρευτικών χώρων: «Το έγκλημα που συνιστά η στόχευση και η καταστροφή αρχαιολογικών χώρων θα πρέπει να ωθήσει τον κόσμο και την UNESCO να δράσουν για την διατήρηση αυτής της μεγάλης πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» ανέφερε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Χαμάς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.