Super League 1 – Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4

To ντέρμπι έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς μετά τον μηδενισμό του  στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχει πέσει στη 2η θέση της βαθμολογίας. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα από την ΑΕΚ και είναι τέταρτος στο φετινό πρωτάθλημα.

  • Ο δικέφαλος του Βορρά προηγείται στο τέλος του Α’ ημιχρόνου με 1-0 μέσα στο “Καραϊσκάκης” με γκολ του Ζίβκοβιτς  στο 39′.  Το γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την κερδισμένη μονομαχία του Σάστρε επί του Αλεξανδρόπουλου στη μεσαία γραμμή. Ο Τάισον έτρεξε με τη μπάλα, άνοιξε στον Μπάμπα, ο Ζίβκοβιτς είχε κάνει κίνηση εντός περιοχής και ο Πασχαλάκης απέκρουσε ασταθώς.
  • Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πολιόρκησε την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως χωρίς αποτέλεσμα καθώς η άμυνα του Δικεφάλου απομάκρυνε τον κίνδυνο.
  • Στο 54′ Πορόζο ανέτρεψε τον Τόμας και μέσω VAR δόθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα στο 56′ ο Τόμας κάνοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.
  • Στο 58′ ο Ελ Καμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ.
  • Φοβερή επίθεση από τον ΠΑΟΚ. Ο Μουργκ βρήκε τον Τόμας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα σε κενή εστία κάνοντας το 0-3 στο 66′
  • Ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-4 στο 78′. Ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Πασχαλάκη και με τακουνάκι έστρωσε στον Οζντόεφ για το γκολ.
  • Ο Ολυμπιακός μείωσε στο 86′ με τον Φορτούνη.  Ο Καρβάλιο πάσαρε στον Φορτούνη και εκείνος με ένα φαλτσαριστό πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-4.
  • Στο 8 λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-4.
  • Το ματς ολοκληρώθηκε. Τελικό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4.

Μπορεί στο «Καραϊσκάκης» να μην είχαμε πυρσούς και κροτίδες, αλλά τα βεγγαλικά με  εκκωφαντικό μάλιστα ήχο, τις είχε ο ΠΑΟΚ! Τα εκτόξευσαν τέσσερις φορές: Στο 38′ με τον Ζίβκοβιτς, στο 54′,και 66′ με τον Μπράντον Τόμας, στο 78′. Ήταν τα τέσσερα τέρματα που σημείωσαν και… κουφαναν τον Ολυμπιακό.

Νωρίτερα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είχαν υποστεί την ηχορύπανση των εμετικών συνθημάτων σε βάρος όχι μόνο της ομάδας τους, αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα, όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν διασκευάσει εμετικά το «Μακεδονία ξακουστή»!

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε την καλύτερη στιγμή για τον Δικέφαλο, έπειτα από μια κάκιστη εμφάνιση και δίκαιη ήττα στην Opap Arena από την ΑΕΚ και η ήττα για τους «ερυθρόλευκους» έρχεται ως συνέχεια της προβληματικής εμφάνισης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και παραμονές του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Λουτσέσκου έδωσε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος καταφέρνοντας να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στις αδυναμίες του από την αριστερή πλευρά.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βλέποντας να κινδυνεύει με συντριβή η ομάδα τους άναψαν και πάλι πυρσούς στην θύρα 7, έριξαν κάποια μπουκάλια στον Μπράντον Τόμας στο τρίτο γκολ και στη συνέχεια το γήπεδο άρχισε να αδειάζει...Κι όσοι έμειναν αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές τους με το σφύριγμα τς λήξης.

Στο 38′ ο Μπάμπα με παράλληλη σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Ζίβκοβιτς που με πλασέ κατάφερε να… κρεμάσει τον πρώην συμπαίκτη του, Πασχαλάκη… 0-1

Στο 54‘ ο Μπάμπα με νέο γέμισμα στην περιοχή προσπάθησε να βρει τον Μπράντον Τόμας. Ο Ποντένσε «κλείδωσε» τον αντίπαλό του κι ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος ο Μπράντον Τόμας και…0-2.

Στο 66′ με εξαιρετική αντεπίθεση και εναλλαγή της μπάλας, ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Μουργκ εκείνος βρήκε τον Τόμας και εύκολα… 0-3.

Στο 78′ ο συνδυασμός Κωνσταντέλια και Μπράντον Τόμας, έφερε τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να κάνει τακουνάκι στο Οζντόεφ και… 0-4.

Το γκολ του Φορτούνη στο 86′ με το οποίο μείωσε σε 4-1 και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης του στο Φάληρο που ήταν τον Ιανουάριο του 1976 με 4-0, το είδαν σαφώς λιγότεροι από αυτούς που έκοψαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το ματς. Το ίδιο συνέβη και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Μασούρα (2-4).

Κίτρινη: 45+2′ Έσε, 57′ Ρέτσος, 78′ Καμαρά – 57′ Μπράντον Τόμας, 90+2′ Κοτάρσκι

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ (Γερμανίας)

Βοηθοί: Σβεν Βασίτσκι, Άρνο Μπλος (Γερμανίας)

4ος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

VAR: Πασκάλ Μίλερ (Γερμανίας), AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65′ Σολμπάκεν), Αλεξανδρόπουλος (46′ Μασούρας), Καμαρά, Έσε (82′ Καρβάλιο), Ποντένσε (73′ Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89′ Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (90′ Τζίμας), Τάισον (73′ Κωνσταντέλιας), Τόμας (83′ Ντεσπόντοφ).

Η Βαθμολογία

Σημείωση: Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ενώ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει κατακυρωθεί υπέρ των «πράσινων» με σκορ 3-0. Αναμένεται απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.