Ισραήλ: Νέα βίντεο του στρατού από τις επιδρομές στην Γάζα – «Αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ υπάρχουν αναφορές για χτυπήματα πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο περίπου 14.000 άμαχοι.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα νέες φωτογραφίες και βίντεο από την επίσκεψη του αρχηγού των Γενικού Επιτελείου, Ερζί Χαλεβί στα στρατεύματα του πυροβολικού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εστιάσει σε ένα μόνο πράγμα: την νίκη και την διάλυση της Χαμάς», είπε ο Ερζί Χαλεβί.

Επιπλέον δημοσιοποιήθηκε και βίντεο από τις συγκρούσεις Ισραηλινών στρατιωτών με μαχητές της Χαμάς. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές βγήκαν από ένα τούνελ κοντά στο πέρασμα του Ερέζ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, αρκετοί μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν.

«Ο πόλεμος θα είναι μακρύς»

Ο επικεφαλής της διοίκησης του Εσωτερικού Μετώπου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Ραφί Μίλο προειδοποίησε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και η οικονομία της χώρας θα πρέπει να ανοίξει και πάλι κατά τη διάρκεια των μαχών.

«Αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς. (σ.σ. Θα διαρκέσει) εβδομάδες ή μήνες», είπε ο Ραφί Μίλο. Επιπλέον ανέφερε ότι η διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου διενεργεί καθημερινές αξιολογήσεις για να αποφασίσει εάν μπορούν να αρθούν οι περιορισμοί.

«Κοιτάμε τις ικανότητες και τις προθέσεις των εχθρών. Επειδή θα είναι ένας μακρύς πόλεμος, η καθημερινή ρουτίνα σιγά-σιγά [σ.σ. θα επιστρέψει στην κανονικότητα]. Η οικονομία πρέπει να ανοίξει», ανέφερε ο υποστράτηγος.

Ο Ραφί Μίλο πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου σταθμεύουν σε όλη τη χώρα για να παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας στους Ισραηλινούς αμάχους, καθώς το αίσθημα ασφάλειας έχει υποστεί πλήγμα μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.