«Εμφύλιος» στο Ισραήλ, κατηγορούν τον Νετανιάχου ακόμα και για χρηματοδότηση της Χαμάς!

Τις τελευταίες εβδομάδες, στον δημόσιο διάλογο στο Ισραήλ, εξαπολύονται σοβαρές κατηγορίες κατά του Νετανιάχου, έπειτα από διεθνή δημοσιεύματα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί τόσο από τις μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου, αλλά και των ΗΠΑ, για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Με την δημοτικότητα του να καταρρέει, ο Νετανιάχου ανάρτησε πριν από λίγες ώρες μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με το οποίο προσπαθεί να διαψεύσει τις συγκεκριμένες φήμες και μάλιστα να μετακυλήσει την ευθύνη και στις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς:

Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για πολεμικές προθέσεις εκ μέρους της Χαμάς. Αντίθετα, όλοι οι αξιωματούχοι ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και του επικεφαλής της Shin Bet, εκτίμησαν ότι η Χαμάς αποτρεπόταν από επιθετικές ενέργειες και στράφηκε στον διάλογο. Αυτή είναι η εκτίμηση που υποβλήθηκε επανειλημμένα στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και την κοινότητα των πληροφοριών, ακόμη και μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου.»

Τους νέους ισχυρισμούς Νετανιάχου ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις ακόμα και από τα μέλη της Κνεσέτ.

Χαρακτηριστική η μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η Naama Lazimi, μέλος της Κνεσέτ, Που με ανάρτηση της, χαρακτηρίζει τον ισραηλινό πρωθυπουργό «εξίσου ένοχο με την Χαμάς» για την δολοφονική επίθεση:

«Αρνηθήκατε να συγκαλέσετε το υπουργικό συμβούλιο, να ακούσετε τον αρχηγό του επιτελείου και το στρατιωτικό κλιμάκιο, δεν έχετε πάει στο κιμπούτς Otaf μια φορά την τελευταία δεκαετία, δεν έχετε αναφέρει τη λέξη “κιμπούτς” από τη σφαγή, δεν έχετε επισκεφθεί τους εκτοπισμένους , δεν νοιάστηκες για το Opkim, δεν έχεις πάει σε κηδεία. Αλλά ναι, μεταφέρατε χρήματα στη Χαμάς και τα είδατε ως «επένδυση»!. Είστε ο πρωθυπουργός – είστε υπεύθυνος και εσείς είστε επίσης ένοχος!».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.