Βίντεο: Η στιγμή που εκπρόσωπος της Χαμάς διακόπτει τη συνέντευξη στο BBC – Ρωτήθηκε για τους νεκρούς αμάχους

Ο Γκάζι Χαμάντ επέμεινε ότι δεν δόθηκε εντολή στους τρομοκράτες της Χαμάς να σκοτώσουν αμάχους. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς σηκώθηκε και διέκοψε τη συνέντευξη στο BBC αφού ρωτήθηκε πώς δικαιολογεί τη δολοφονία ισραηλινών οικογενειών καθώς κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τη Χαμάς στη Γάζα, Γκάζι Χαμάντ, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον ανταποκριτή του BBC στη Μέση Ανατολή Ούγκο Μπατσέγκα για τις βάρβαρες δολοφονίες αμάχων στο Ισραήλ.

Στη συνέντευξη, ο κ. Hamad πρότεινε ότι δεν υπήρχε εντολή να σκοτωθούν άμαχοι όταν η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί πλάνα από τη σφαγή του Be’eri Kibbutz όπου άνθρωποι σφαγιάζονταν στα κρεβάτια τους.  Μέσα στην κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού, τρία πτώματα αφέθηκαν να σαπίσουν από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 100 άτομα στην κοινότητα. Μια γυναίκα είναι μπρούμυτα σε μια λίμνη με το αίμα της. Τα ξανθά μαλλιά της είναι βαμμένα με αίμα και ο τοίχος πίσω της έχει τουλάχιστον έξι τρύπες από σφαίρες.

«Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη»

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς απάντησε πως αυτά έγιναν «επειδή η περιοχή ήταν πολύ ευρεία και υπήρξαν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις».

Ο κ. Bachega είπε ότι δεν ήταν αντιπαράθεση όταν εισέβαλαν σε σπίτια ανθρώπων και απάντησε: «Μπορώ να σας πω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση ή απόφαση να σκοτώσουμε τους αμάχους».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε πώς μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία ανθρώπων καθώς κοιμόντουσαν. Στη συνέχεια, ο κ. Hamad κοιτάζει στο πλάι και βγάζει το μικρόφωνό του που είναι συνδεδεμένο στο σκουρόχρωμο σακάκι του και δηλώνει: «Θέλω να σταματήσω αυτή τη συνέντευξη».

Στη συνέχεια, πετάει το μικρόφωνο στο πάτωμα.

Έως και 1.500 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στα χέρια της Χαμάς και τουλάχιστον 200 είναι όμηροι στη Γάζα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.