Χαμάς: «Υπάρχουν 200-250 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας»

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν 200-250 Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στη Γάζα, δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο. Διευκρίνισε ότι περίπου 200 αιχμάλωτοι είναι στα χέρια των Ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και άλλες “παρατάξεις της αντίστασης” κρατούν τους υπόλοιπους.

Η Χαμάς δήλωσε επίσης ότι “δεν φοβάται” μια χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει τους στρατιώτες του κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας — παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο του ισλαμιστικού κινήματος — το οποίο θέλει να καταστρέψει.

“Η απειλή των δυνάμεων κατοχής (του Ισραήλ) να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό”, δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα. “Θα απελευθερώσουμε τους ξένους κρατούμενους, αν πληρούνται οι όροι”, πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επανέλαβε ότι 22 όμηροι σκοτώθηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.