Δυνατή Ελλάδα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Νέα επίθεση στις ΗΠΑ για το αεροπλανοφόρο – «Κυρία Αμερική… Τι γυρεύεις εκεί;»

Η κατάμεστη από νεολαίους του κυβερνώντος Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (ΑΚΡ) αίθουσα σείστηκε από συνθήματα όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του κατά των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.

«Η Αμερική στέλνει αεροπλανοφόρο. Θα έρθει και δεύτερο αεροπλανοφόρο. Κυρία Αμερική, πού είναι η Αμερική, που’ ναι η Μεσόγειος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη; Τι γυρεύεις εσύ εκεί;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να ακολουθήσει ένα κύμα επευφημιών υπό το σύνθημα «Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας», με τα μέλη του Ιδρύματος Νεότητας της Τουρκίας που αποτελούσαν το ακροατήριο να δείχνουν με το δάκτυλο τον ουρανό, χαιρετισμός που έχουν υιοθετήσει οι ανά τον κόσμο ισλαμιστές.

«Τώρα, τι ταιριάζει σε μια χώρα όπως η Αμερική; Να αποκαταστήσει την ειρήνη ή να ρίξει λάδι στη φωτιά;» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην κατάρριψη του τουρκικού η επανδρωμένου αεροσκάφους από τις ΗΠΑ στη Συρία: «Δεν είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ; Πώς θα μπορέσατε να καταρρίψετε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτής της χώρας που μάχεται κατά της τρομοκρατίας; “Δεν το είδα, δεν γνώριζα, δεν γνωρίζω”. Πώς μπορείτε να το λέτε αυτό»;

«Τι προσπαθείτε να κάνετε σταματώντας την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό λαό; Είναι σαφές ότι η ειρήνη δεν θα υπηρετηθεί με το να κλείνουμε τα μάτια στην ανθρώπινη τραγωδία στη Γάζα» τόνισε.

«Δεν θέλουμε αυτές οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις να μεγαλώσουν περισσότερο και, Θεός φυλάξοι, να εξαπλωθούν στην περιοχή μας. Καλούμε όλους τους φορείς που έχουν φωνή και επιρροή στην περιοχή να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση της έντασης αντί να υποστηρίζουν τυφλά κάποιον. Ως Τουρκία, έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.