Δυνατή Ελλάδα

National Interest: Γιατί η Hamas επέλεξε μια τόσο μεγάλη επίθεση κατά του Ισραήλ;

Τα χτυπήματα της Hamas έχουν στόχο να διαταράξουν την εκκολαπτόμενη προσέγγιση μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
«Η επίθεση της Hamas, πέρα από τον προφανή στόχο της να βλάψει το Ισραήλ, στοχεύει στο να ασκήσει βέτο στην εκκολαπτόμενη προσέγγιση μεταξύ του Ισραήλ και άλλων αραβικών μουσουλμανικών κρατών, ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας.
Η πρόσφατη αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, αν και σε αρχικό στάδιο, αντιπροσωπεύει μια μνημειώδη αλλαγή στη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής».
Σύμφωνα με το National Interest, το ξέσπασμα των εχθροπραξιών έχει φέρει τη Σαουδική Αραβία σε δύσκολη θέση.
Οι πρόσφατες κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ οδηγήθηκαν από την επιθυμία να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές φιλοδοξίες του Ιράν, καθώς και από την επιθυμία να αποκτήσει πρόσβαση στην ισραηλινή τεχνολογία, υποστηρίζει το National Interest.
Ωστόσο, η ιστορικά βαθιά ριζωμένη υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας για την παλαιστινιακή υπόθεση, σύμφωνα με το National Interest, θα περιορίσει την ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας να ακολουθήσει αυτή την πορεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.