Πόλεμος στο Ισραήλ: Εξοπλίζονται με όπλα οι πολίτες – Έκτακτη οδηγία του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας

Τον εξοπλισμό όλων των πολιτών με πυροβόλα όπλα και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές προβλέπει οδηγία του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποστολή δύναμης κρούσης στην περιοχή.

Η οδηγία προβλέπει ότι όσοι πολίτες δεν έχουν ποινικό μητρώο η επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό θα μπορούν να κάνουν αίτηση και να παίρνουν όπλο.

Η οδηγία προβλέπει ακόμη ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης, όσοι ισραηλινοί πολίτες κατέχουν ήδη άδεια οπλοφορίας, θα μπορούν να διαθέτουν 100 σφαίρες, αντί για 50 που μπορούσαν να έχουν μέχρι σήμερα.

Στέλνει όπλα η Αμερική

Στην Ουάσινγκτον ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η χώρα του αρχίζει να στέλνει επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ. Ο Λόιντ Όστιν είπε ακόμα ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.

Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.