Δυνατή Ελλάδα

Ακραίο σχέδιο με τραγικές συνέπειες: Οι Ουκρανοί θέλουν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia – Ευθύνες ΗΠΑ

Σε ακραίες αποφάσεις εξωθούν τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky οι δυτικοί πάτρονές του, καθώς βλέπουν την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση να αποτυγχάνει πλήρως και την κόπωση στις δυτικές κοινωνίες να εντείνεται. 
ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έχουν εκπονήσει ένα καταστροφικό σχέδιο, το οποίο είναι απίθανο να πετύχει αλλά μπορεί να ανοίξει τις πύλες της πυρηνικής κόλασης.
Και αυτή η απόφαση βαραίνει τη συλλογική Δύση που έχει ηττηθεί κατά κράτος σε όλους τους τομείς από τη Ρωσία.

Το παράτολμο σχέδιο

Το ουκρανικό καθεστώς έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για μία μεγάλη επίθεση στις περιοχές Kherson και Zaporizhia και έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση των Δυτικών, αποκάλυψε είπε μια πηγή στο Sputnik.
Μια μεγάλη δύναμη Ουκρανών πεζοναυτών έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή Nikolayev για να διασχίσει τον ποταμό Dnepr κατά τα αρχικά στάδια αυτής της επίθεσης και φαίνεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν επίσης στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
«Μονάδες ειδικών δυνάμεων του Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εκπαιδεύονται από Βρετανούς, σκοπεύουν επίσης να πάρουν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού Zaporozhia», είπε η ίδια πηγή.
Περιγράφοντας το σχέδιο του Κιέβου ως «ένα ακόμη στοίχημα του Zelensky που προσπαθεί να αποδείξει την ικανότητά του με οποιοδήποτε κόστος», η πηγή προειδοποίησε ότι αυτή η ουκρανική επίθεση μπορεί να οδηγήσει σε «τραγικές συνέπειες».
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις ενέργειες του εχθρού», πρόσθεσε η πηγή.
O Zelensky συμφώνησε με ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία για το ριψοκίνδυνο αυτό σχέδιο νέας επίθεσης και κατάληψης του πυρηνικού σταθμού, επισημαίνει το Ria Novosti.
Από τις αρχές Ιουνίου, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Zaporizhia, Yuzhnodonetsk και Artemovsk, ρίχνοντας στη μάχη μονάδες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι Ουκρανοί παίζουν με τη φωτιά εδώ και  μέρες

Εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) συνεχίζουν να ακούν πολυάριθμες εκρήξεις σε κάποια απόσταση από τον Πυρηνικό Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP), δήλωνε πριν από μερικές μέρες ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Rafael Grossi.
«Υπογραμμίζοντας τους πιθανούς κινδύνους για την πυρηνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι ειδικοί του ΔΟΑΕ συνέχισαν να ακούνε πολυάριθμες εκρήξεις σε κάποια απόσταση από τον ZNPP, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», αναφέρει στη δήλωσή του.
«Ενημερώθηκαν επίσης από τον ZNPP για περαιτέρω επιθέσεις με drone, στην κοντινή πόλη Energodar όπου ζει το προσωπικό με τις οικογένειές τους, προκαλώντας μικρές ζημιές σε δύο κτίρια.
Ο ZNPP ενημέρωσε τους εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα εκείνη την ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο Γενικός Διευθυντής της Rosatom, Alexey Likhachev, ενημέρωσε για αρκετές επιθέσεις με drone στο Energodar στις 11 Σεπτεμβρίου.
Δύο από αυτές εξουδετερώθηκαν, αλλά τέσσερις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πλήγματα.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν θύματα.

Οι Ουκρανοί αρνούνται να πολεμήσουν στο Rabotino

Την ώρα που εκπονούνται παράτολμα σχέδια, τα οποία φαίνονται να είναι απόλυτα ανεδαφικά, ακόμα πιο ορατά είναι τα σημάδια διάλυσης στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία από την περιοχή Rabotino στη Zaporizhia λόγω της απροθυμίας των στρατιωτών να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ουκρανική διοίκηση αποσύρει την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) από την περιοχή Rabotino καθώς οι στρατιώτες είναι απρόθυμοι να πάρουν μέρος στις μάχες μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ρίξει ιδιαίτερο αμυντικό βάρος στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Τις προηγούμενες μέρες, οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες απέκρουσαν επιτυχώς οκτώ επιθέσεις από την 65η Μηχανοκίνητη, και την 71η Ταξιαρχία Jaeger στις περιοχές Verbovoye και Rabotino.
Επίσης οι Ουκρανοί έχασαν 330 στρατιώτες, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 38 οχήματα μάχης.

Τραγική αποτυχία

Η αντεπίθεση των Ουκρανών δεν είναι απλώς ένα λάθος αλλά μία τραγική αποτυχία εκτιμά η Ρωσία.
Μόνο τον Σεπτέμβριο οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 17.000 στρατιώτες ενώ συνολικά στην αντεπίθεση, που άρχισε στις 4 Ιουνίου, οι απώλειές τους ξεπερνούν τους 83.000.
Επίσης καταστράφηκαν δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα – συμπεριλαμβανομένων των κύριων τανκς μάχης Leopard και Challenger που καταστράφηκαν.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.