Από το βήμα του ΟΗΕ κάλεσε ο Ερντογάν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος!

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, κατηγόρησε τον ΟΗΕ για τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα και χαρακτήρισε «κενή δομή» τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αφήνοντας τους πάντες άφωνους μέσα στην αίθουσα.

«Θεωρούμε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο αποτελούν απόρροια αυτής της κενής θεσμικής δομής που δεν εμπνέει πλέον καμία δικαιοσύνη και εμπιστοσύνη», δήλωσε με θράσος και ζητώντας την αναγνώριση του ψευδοκράτους σαν… ανεξάρτητο κράτος!

«Διανύουμε -είπε- την 60ή επέτειο από την εμφάνιση του Κυπριακού ζητήματος. Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντοτε ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Είναι γεγονός ότι όλοι αποδέχονται ότι λύση δεν μπορεί πλέον να υπάρξει στη βάση του μοντέλου της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή», είπε ο θρασύς από το βήμα του ΟΗΕ.

Κάλεσε δε την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, να συμπεριφέρεται αμερόληπτα: «Δεν θέλουμε αυτή η απαξιωμένη δύναμη να χάσει περαιτέρω το γόητρό της στην Κύπρο. Αναμένουμε από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να τηρεί επιμελώς την αμεροληψία που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει».

Αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «η μετατροπή της ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή, όπου επικρατεί η ειρήνη, η ευημερία και η σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με το σεβασμό των δικαιωμάτων και του δικαίου όλων των μερών. Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά και δεν επιτρέπουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικά μας δικαιώματα».

Για το τέλος κράτησε την επίθεσή του κατά της Ευρώπης, που την κατηγόρησε για αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία: «Περιμένουμε από την ΕΕ να εκπληρώσει γρήγορα τις υποχρεώσεις της απέναντι στη χώρα μας, η αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία πρέπει να λάβει τέλος».

Και μετά όλα όσα είπε στον ΟΗΕ, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τι θα ζητήσει αύριο στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.