Σε κοντέινερ θα βγάλουν τον χειμώνα οι πάνω από 60 χιλιάδες σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Στις πόλεις κοντέινερ που βρίσκονται στα 51 σημεία στο Καχραμανμαράς, το επίκεντρο των σεισμών που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, φιλοξενούνται 62.409 σεισμοπαθείς.

Στο Καχραμανμαράς,  όπου ήταν το επίκεντρο των σεισμών που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου και περιγράφεται ως η «καταστροφή του αιώνα», 62.409 επιζώντες από τα ερείπια έχουν βρει  καταφύγιο σε πόλεις – κοντέινερ, που έχουν τοποθετηθεί στη σεισμική ζώνη.

Σύμφωνα με την Aksam, οι μελέτες που ξεκίνησαν για την επίλυση του προβλήματος στέγασης στο Καχραμανμαράς,  μετά τους σεισμούς των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου, που έπληξαν 11 επαρχίες με επίκεντρο τις περιοχές Παζαρτζίκ και Ελμπιστάν, διεξάγονται από τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς.

Εμπορευματοκιβώτια τοποθετούνται συνεχώς σε νέους χώρους διαβίωσης όπου τοποθετούνται γραμμές ηλεκτρισμού και νερού με τη βοήθεια κατασκευαστικού εξοπλισμού.

Οι σεισμοπαθείς τοποθετούνται σε κοντέινερ με κουζίνα και μπάνιο, σόμπα και κλιματιστικό με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο επαρχιακός διευθυντής της AFAD Ταϊφούν Τεμούρ είπε ότι ως AFAD στέκονται πάντα στο πλευρό των σεισμοπαθών.

Τόνισε ότι έχουν μετατρέψει προσωρινά τις πόλεις εμπορευματοκιβωτίων σε χώρους διαβίωσης και προσπαθούν να φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Σε όλα τα κοντέινερ έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά»

2 22

Ο Τεμούρ είπε ότι απώτερος στόχος της Υπηρεσίας είναι η επανεγκατάσταση των σεισμοπαθών σε μόνιμες κατοικίες.

«Οι πόλεις εμπορευματοκιβωτίων έχουν δημιουργηθεί σε 51 διαφορετικά σημεία στο Καχραμανμαράς. Έχουμε τοποθετήσει 23.212 κοντέινερ. Από αυτά τα  18.662 έχουν ανοίξει αυτήν τη στιγμή για το καταφύγιο των πολιτών μας. Συνεχίζουμε να φιλοξενούμε 62.409 πολίτες σε πόλεις εμπορευματοκιβωτίων στο Καχραμανμαράς.

Οι πόλεις – εμπορευματοκιβώτια,  είναι στην πραγματικότητα ένας χώρος διαβίωσης. Πρώτα απ’ όλα, ενώ φιλοξενούμε τους πολίτες μας στις πόλεις εμπορευματοκιβωτίων μας, προσπαθούμε να καλύψουμε τις πιο βασικές ανάγκες τους.

Όπως γνωρίζετε, ο κλιματισμός είναι πολύ σημαντικό για αυτόν τον χώρο διαμονής. Τοποθετήθηκαν κλιματιστικά και στα 18.662 κοντέινερ. Τα κλιματιστικά είναι έτοιμα όταν τοποθετούμε τους πολίτες μας σε κοντέινερ. Εκτός από αυτό υπάρχει ψυγείο, κουκέτες, καναπέδες και χαλιά. Ό,τι χρειάζεται για να υπάρχει ένας χώρος διαβίωσης, το ετοιμάζουμε στα εμπορευματοκιβώτιά μας. Σε λίγο θα έρθει ο χειμώνας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.