«The Boneyard»: Αυτό είναι το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» αεροσκαφών – Πού βρίσκεται (φώτο)

Το «The Boneyard», θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα «νεκροταφείο» αεροσκαφών καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης και συντήρησής τους στον πλανήτη και βρίσκεται στην αεροπορική βάση Davis-Monthan στο Tucson της Αριζόνα.

Με την επίσημη ονομασία 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group, διαθέτει αεροπλάνα από την Αεροπορία των ΗΠΑ, τον Στρατό, την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό.

Σειρές από αποσυρθέντα βομβαρδιστικά B-52 σε αποθήκη ή εν αναμονή της αποσυναρμολόγησης στο "The Boneyard" της 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group που εδρεύει στην αεροπορική βάση Davis-Monthan κοντά στο Tucson της Αριζόνα

Ο τρομακτικός χώρος στάθμευσης εκτείνεται σε 10,521,827 τ.μ. (2.600 acres) γης, που λειτούργησε ως μάντρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα κατέχει στρατιωτική ισχύ αξίας 30 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ορισμένα αεροσκάφη είναι σχεδόν καινούργια, ενώ άλλα είναι κρυμμένα σε προστατευτικά καλύμματα για να κρατήσουν μακριά την άμμο και τη σκόνη, καθώς μπορεί να πετάξουν ξανά.

Άλλα έχουν αποσυναρμολογηθεί και συσκευαστεί σε κομμάτια για να σταλούν σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν στην κατασκευή άλλων αεροπλάνων.

Αλλά τα χειρότερα από αυτά είναι σε αποσύνθεση, κατακρεουργημένα και εντελώς αγνώριστα από την προηγούμενη δόξα τους.

Πώς γίνεται η διαδικασία αποσυναρμολόγησης των αεροσκαφών

Οι διαδικασίες αποσυναρμολόγησης ή διάσωσης αυτών των αποσυρμένων θηρίων του ουρανού είναι μακροχρόνιες και επίπονες.

Το εξωτερικό πλένεται, οι είσοδοι σφραγίζονται, τα καύσιμα αποστραγγίζονται, τα όπλα αφαιρούνται και η προστατευτική επίστρωση ψεκάζεται από ειδικούς ζωγράφους.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε λόγω της ξηρής ζέστης και της χαμηλής υγρασίας της Αριζόνα, η οποία συμβάλλει στην αναχαίτιση των καταστροφικών διαδικασιών της σκουριάς και της διάβρωσης.

Και η γη της ερήμου είναι και άμεσα διαθέσιμη και φθηνή κατοικία συνταξιοδότησης για μια τόσο εκτεταμένη συλλογή αεροσκαφών.

Η ανθεκτικότητα του εδάφους επιτρέπει επίσης τη μετακίνηση των βαρέων αεροσκαφών χωρίς την ανάγκη ασφαλτόστρωσης του εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περισσότερα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος και οδηγήθηκαν στο νεκροταφείο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην πρόσφατη ιστορία.

Το The Boneyard είναι ο μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης αεροσκαφών στον κόσμο.

«Νεκροταφείο» αεροσκαφών και στην Ταϊλάνδη

Εν τω μεταξύ, στην Ταϊλάνδη ένας άλλος χώρος ανάπαυσης αεροσκαφών όπου οι εκατομμυριούχοι πετούν τα ανεπιθύμητα αεροπλάνα τους έχει αποτελέσει πηγή γοητείας για τους λάτρεις των αεροσκαφών και μη.

Ο παράξενος χώρος αποθήκευσης στη Νοτιοανατολική Ασία, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μπανγκόκ, έχει μετατραπεί σε ασυνήθιστο τουριστικό αξιοθέατο.

Εκατοντάδες επισκέπτες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν 7 λίρες για να δουν τα αεροσκάφη που εκτιμάται ότι αξίζουν περίπου 36 εκατομμύρια λίρες (41 εκατομμύρια δολάρια) το καθένα.

Τα περισσότερα τμήματα του εσωτερικού των αεροσκαφών έχουν αφαιρεθεί, ενώ συντρίμμια είναι διάσπαρτα γύρω από τα αεροσκάφη.

Τρεις οικογένειες από την Ταϊλάνδη φέρονται μάλιστα να μετακόμισαν στους σκελετούς των εγκαταλελειμμένων αεροσκαφών τα τελευταία χρόνια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.