Τραγωδία – Τερματίζεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας τέλος Σεπτεμβρίου, 50.000 νεκροί για κατάληψη 16 χωριών

Η Ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε…
Οι αμερικανοί πριν την αντεπίθεση ήλπιζαν ότι σε διάστημα 72 με 96 ώρες θα φανεί εάν θα σπάσει η ρωσική άμυνα…
Οι ΗΠΑ που διαχειρίζονται την τύχη του Ουκρανικού στρατού είχαν προβλέψει λανθασμένα ότι η ρωσική άμυνα θα έσπαγε γρήγορα, κάτι που προφανώς δεν συνέβη…
Ακόμη οι Ουκρανοί με την 82η Ταξιαρχία προσπαθούν να καταλάβουν το Robotyne ένα χωριό 500 κατοίκων και προσπαθούν να το καταλάβουν 12 εβδομάδες…
Η αντεπίθεση σε όλο το μέτωπο απέτυχε… και πλέον οι αμερικανοί προβλέπουν ότι θα τελειώσει τέλος Σεπτεμβρίου 2023…
Με 50.000 νεκρούς πάνω από 5.500 πάσης φύσεως οπλικά συστήματα κατεστραμμένα και η προέλαση είχε ως αποτέλεσμα κατάληψη 16 χωριών…
Η βασική άμυνα της Ρωσίας δεν έσπασε… και απέδειξε ότι απλά η Ρωσία είναι αποφασισμένη τα εδάφη που έχει καταλάβει δεν θα τα παραδώσει…
Αργά ή γρήγορα η Δύση θα κατανοήσει ότι απλά ηττήθηκε από την Ρωσία…
Και αυτό δεν μπορεί να το κρύψει ο Zelensky που …ανακάλυψε πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο ρωσικός στρατός χτυπάει κρίσιμες μονάδες και στρατιωτικά κέντρα των Ουκρανών, εκρήξεις ακούστηκαν στο Krivoy Rog, στην περιοχή Dnepropetrovsk της Ουκρανίας…η ένταση των εκρήξεων ήταν πολύ μεγάλη, οπότε και ο στόχος θα ήταν πολύ σημαντικός για τους ρώσους…

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν την Κριμαία με θαλάσσια drones

«Την 1η Σεπτεμβρίου, περίπου στις 23:15 ώρα Μόσχας, το καθεστώς της Ουκρανίας επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας με ένα ημι-υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος.
Ένα ουκρανικό αεροσκάφος του ναυτικού εντοπίστηκε και καταστράφηκε στη Μαύρη Θάλασσα εγκαίρως», ανέφεραν οι ρώσοι.
Γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε δύο ακόμη απόπειρες από το καθεστώς του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με ημι-υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη.
Καταστράφηκαν και στη Μαύρη Θάλασσα.
Την 1η Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχέδιο από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης από κάθε είδους σύστημα αναγνώρισης στη Μαύρη Θάλασσα.

Guardian: Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία σχέδιο να εγκαταλείψει την Κριμαία με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Δύση πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν διαφέρει από αυτό που προτείνει η Ουκρανία, γράφει ο στρατιωτικός ιστορικός και πρώην αξιωματικός των βρετανών στρατιωτικών πληροφοριών Frank Ledwidge για τον Guardian.
Ελλείψει στρατιωτικών επιτευγμάτων και επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, η Δύση πρέπει να ενωθεί γύρω από έναν εφικτό στόχο επίλυσης της σύγκρουσης.
Και αυτό δεν χρειάζεται να είναι αυτό που θέλει η Ουκρανία, αναφέρει ο Guardian.
Σύμφωνα με τον Frank Ledwidge το ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία.
Έτσι, πρόσφατα ο διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πρότεινε ότι οι δυτικοί διπλωμάτες αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής ουκρανικών εδαφών για ένταξη στη συμμαχία.
«Λόγω του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης, υπάρχει πολύ μικρή προθυμία στην κυβέρνηση Biden να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία», γράφει ο Ledwidge.
Ο ιστορικός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πέτυχε κάτι ουσιώδες και η σύγκρουση απειλεί να διαρκέσει για αρκετά ακόμη χρόνια.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε τον Νοέμβριο του 2022 ότι η Ουκρανία έχει ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» δέκα σημείων.
Μεταξύ αυτών: η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και η δημιουργία ενός διεθνούς μηχανισμού για την αποζημίωση του Κιέβου για τις απώλειες από εχθροπραξίες σε βάρος των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov χαρακτήρισε παράλογη την πρωτοβουλία Zelensky.

«Ανάκαλυψη» Zelensky: Η αντεπίθεση προχωρά

Ο Ζelensky δήλωσε πως τα στρατεύματα του Κιέβου «προχωρούν» στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, απορρίπτοντας τις επικρίσεις Δυτικών αξιωματούχων που λένε πως η Ουκρανία ανακτά έδαφος με πολύ αργούς ρυθμούς.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν.
Παρ΄όλ΄αυτά, και ανεξάρτητα του τι λέει ο οποιοσδήποτε, προωθούμαστε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.