Δυνατή Ελλάδα

Οι Ρώσοι κάνουν παλιοσίδερα τα όπλα του ΝΑΤΟ

Πάταγο προκαλεί δημοσίευμα τσέχικης εφημερίδας, που υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει και τις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία για να επιτύχει ειρήνη.
Στο στρατιωτικό μέτωπο, χωρίς να υπάρχει κάποια θεαματική αλλαγή οι Ρώσοι πέτυχαν να καταστρέψουν σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στη Zaporizhia.
Κατέστρεψαν έναν σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Stryker αμερικανικής κατασκευής

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden σχεδιάζει να διατηρήσει τον πόλεμο έως τον Νοέμβριο 2024 ποντάροντας ότι θα επανεκλεγεί…
Προκαλεί κατάπληξη η δήλωση του πιο δημοφιλούς αμερικανού παρουσιαστή του Tucker Carlson ο οποίος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πλήρη πόλεμο με την Ρωσία μέσα στο 2024… αλλά θα χάσουν.

Lidovky (Εφημερίδα Τσεχίας): Η Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τέσσερις περιοχές για την ειρήνη με τη Ρωσία

Ο Volodymyr Zelensky και η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για να επιλύσουν τη σύγκρουση στη χώρα, γράφει η εφημερίδα της Τσεχίας Lidovky.
«Εάν η ουκρανική αντεπίθεση κορυφωθεί σστις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε η σύγκρουση θα μπορούσε να παγώσει στην πρώτη γραμμή και με την πάροδο του χρόνου, η Ουκρανία θα παραχωρούσε επίσημα ή ανεπίσημα τέσσερις περιοχές με αντάλλαγμα αμερικανικές (δυτικές) εγγυήσεις ασφαλείας». υποστηρίζει η εφημερίδα της Τσεχίας Lidovky.
Η Lidovky επισήμανε ότι καμία νέα αποστολή όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών F-16 και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, δεν θα βοηθήσει το Κίεβο να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Το πλεονέκτημα αναμένεται να είναι με τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και Αεράμυνα.
Κατά την Τσεχική εφημερίδα Lidovky το πάγωμα της σύγκρουσης θα μειώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία και θα επιτρέψει τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη.
Μετά το τέλος της καυτής φάσης της αντιπαράθεσης, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να στρέψουν την προσοχή τους στην περιοχή του Ειρηνικού, όπου βρίσκεται ο βασικός τους αντίπαλος, δηλαδή η Κίνα.

Borrell: Η ΕΕ συζητά μόνο το σχέδιο Zelensky

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είναι η μόνη πρωτοβουλία που στοχεύει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και το οποίο εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του Zelensky είναι η μόνη ειρηνευτική πρωτοβουλία που συζητείται στη διεθνή σκηνή.
Άλλα σχέδια, που προτάθηκαν από την Κίνα, τη Βραζιλία και τα αφρικανικά κράτη, έχουν παραμεριστεί, πρόσθεσε ο Borrell.

Jeffrey Sachs (Αμερικανός Οικονομολόγος, στο Columbia University): Οι αμερικανοί δημιούργησαν τις προυποθέσεις για την εισβολή των ρώσων…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πολύ πριν από την προεδρία του Putin, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Columbia University Jeffrey Sachs
Πριν από τριάντα χρόνια, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μετακινηθεί ούτε ένα μέτρο προς τα ανατολικά.
Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να σχεδιάζουν την επέκταση του ΝΑΤΟ στην ίδια την Ουκρανία ήδη στην αρχές της δεκαετίας του 1990.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχουν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες»…
Ο Jeffrey Sachs αναγνώρισε ότι αυτή η ενέργεια υπονόμευσε την εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και ήταν η πηγή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
“Όλα αυτά ξεκίνησαν πολύ πριν από την προεδρία του Putin…
Η βάση ήταν η πεποίθηση της Αμερικής στην ιδέα ενός μονοπολικού κόσμου.
Αυτή η πεποίθηση ήταν εσφαλμένη, επικίνδυνη και προκλητική κατέληξε ο Jeffrey Sachs.

Dmitry Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Πολύ σύντομα ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει – Η Ουκρανία είχε ένα μυθικό παρελθόν, ένα θλιβερό παρόν και κανένα μέλλον

Η αδιάκοπη φυγή ανθρώπων εκτός της Ουκρανίας θα οδηγήσει στο γεγονός ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν θα έχει ανθρώπους να υπηρετήσουν, για να μην πω να πολεμήσουν, τόνισε ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας .
«Όταν αφαιρούμε τον τρέχοντα πληθυσμό των περιοχών που δεν ελέγχονται από το Κίεβο, τους μετανάστες κ.λπ., τα στοιχεία είναι πολύ θλιβερά…
Δηλαδή, ο πληθυσμός στις περιοχές που ελέγχουν οι Ουκρανοί είναι 19,7 εκατομμύρια άνθρωποι.
Εκτός της χώρας, είναι ήδη 17,9 εκατομμύρια.
Στην πραγματικότητα, τα μισά από τα 37 εκατομμύρια το 2022 και περίπου το 40% του πληθυσμού στις αρχές του 21ου αιώνα.
Φυσικά, κάποιος μπορεί να επιστρέψει, αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς.
Ο φορέας σήψης είναι καθαρά ορατός.
Με τόσους πολλούς πολίτες που εγκαταλείπουν το κράτος, το καθεστώς του Κιέβου σύντομα δεν θα υπάρχει κανείς για να υπηρετήσει…
Πρόσθεσε ότι οι στατιστικές δείχνουν ότι η Ουκρανία «είχε ένα μυθικό παρελθόν, ένα θλιβερό παρόν και κανένα μέλλον» και η «συνεχής εκροή πληθυσμού» εκτός της χώρας είναι το κύριο πρόβλημα σήμερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.