Δυνατή Ελλάδα

Νίγηρας – Εντολή στους πρεσβευτές των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Νιγηρίας: «Εγκαταλείψτε άμεσα τη χώρα»

Ο Νίγηρας διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις του να τεθούν σε ύψιστη επιφυλακή, επικαλούμενος αυξημένη απειλή επίθεσης, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εξέδωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων την Παρασκευή και το οποίο πηγή ασφαλείας στη χώρα επιβεβαίωσε ότι ήταν αυθεντικό.

Το έγγραφο, το οποίο κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο το Σάββατο, ανέφερε ότι η εντολή να είναι σε μέγιστη επιφυλακή θα επιτρέψει στις δυνάμεις να ανταποκριθούν επαρκώς σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης και «να αποφευχθεί ένας γενικός αιφνιδιασμός».

«Οι απειλές επιθετικότητας στην εθνική επικράτεια γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές», ανέφερε.

Το κύριο μπλοκ της Δυτικής Αφρικής ECOWAS προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους ηγέτες του πραξικοπήματος της 26ης Ιουλίου, αλλά έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να αναπτύξει στρατεύματα για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες.

Την ίδια ώρα οι αρχές της χώρας έδωσαν σήμερα εντολή  να εγκαταλείψουν την χώρα οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Νιγηρίας εντός 48 ωρών.

Η εντολή για απομάκρυνση του Γάλλου πρεσβευτή έγινε μετά την άρνηση του τελευταίου να συναντηθεί με την στρατιωτική ηγεσία.

Την ίδια ώρα η Αλγερία ανακοίνωσε ότι δεν δίνει άδεια για υπέρπτηση του εναέριου χώρου της από γαλλικά αεροσκάφη για να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα.


Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ διαψεύδουν ότι η στρατιωτική κυβέρνηση του Νίγηρα έδωσε εντολή στον πρεσβευτή τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.