Δυνατή Ελλάδα

Κατοχικός-αποσχιστής Τατάρ: Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε ελληνικό νησί

Ο Τουρκοκύπριος κατοχικός αποσχιστής ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, συναντήθηκε με τον ταγματάρχη Σεμπαχαττίν Κιλίντς, τον νέο διοικητή του κατοχικού στρατού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις δηλώσεις του κατά τη συνάντηση, ο κατοχικός Τατάρ αναφέρθηκε στη σημασία της συνεχούς υποστήριξης της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι «η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ύπαρξης, της ειρήνης και της ασφάλειας της “τδβκ” [σ.σ. ψευδοκράτος] από τις απειλές της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Ο Τατάρ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι επιθυμεί να μετατρέψει την Κύπρο σε ελληνικό νησί και να διακόψει τους δεσμούς της με την Τουρκία.

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εξοπλίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Επανέλαβε τη θέση του ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία δύο ισότιμων κυρίαρχων κρατών και ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που θα υποβαθμίζει τους Τουρκοκύπριους σε καθεστώς μειονότητας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.