Το Σαχέλ νέα Μέση Ανατολή και ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Τα όσα συμβαίνουν στο Νίγηρα και στην περιοχή του Σαχέλ, μας αφορούν…Οι δραματικές εξελίξεις δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη τη “σωστή πλευρά” της ιστορίας που διαρκώς επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση.

Κάποιοι θα δουν την είδηση, λιγότεροι θα τη διαβάσουν και ακόμη λιγότεροι  θα κατανοήσουν τις συνέπειες των γεγονότων με τις τις κινήσεις  που γίνονται στη διεθνή σκακιέρα…

Ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης ,άριστος γνώστης των διεθνών εξελίξεων μας εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει στο Σαχέλ, που είναι όπως λέει η νέα Μέση Ανατολή και επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να πάρει θέση υπέρ των συμφερόντων της. Η Τουρκία είναι εκεί και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση υπέρ και η Ελλάδα δεν πρέπει να σπεύσει να αναλάβει το ρόλο του «καλού παιδιού». Ο κίνδυνος να εμπλακούμε στρατιωτικά μέσω της αμυντικής συμφωνίας που έχουμε υπογράψει δεν είναι θεωρητικός και προφανώς πρέπει να τον αποφύγουμε.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης εξηγεί την κατάσταση στην οποία ζουν στις χώρες του Σαχέλ,που διαθέτουν πλούτο τον οποίο τον εκμεταλλεύονται μόνο οι δυτικοί.

Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής είχε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις ,μέσω του militaire channel σε συνέντευξη του εδώ και πολλούς μήνες.

πηγη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.