Σάλος στη Σομαλία με την σπρίντερ που έτρεχε… με ρυθμούς χελώνας!

Το ρεκόρ της πιο… αργής σπρίντερ όλων των εποχών κατέκτησε μια Σομαλή αθλήτρια, η οποία τερμάτισε τελευταία και με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τις συναγωνιζόμενες της, σε αγώνα 100 μέτρων.

Το βίντεο με την ανεκπαίδευτη σπρίντερ να… τρέχει με ρυθμούς χελώνας σε αγώνες στην Κίνα, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φυσικά ήταν αφορμή για να ξεσπάσει σκάνδαλο στη Σομαλία.

Όπως παρατηρεί κανείς, η Νάσρο Αμπουκάρ Άλι έμεινε πολύ πίσω από την έναρξη του αγώνα και τερμάτισε μετά 21.81 δευτερόλεπτα, εμφανώς κουρασμένη και… βαριεστημένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το AP, το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Σομαλίας καρατόμησε την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Στίβου της χώρας, Χαντίτζο Άντεν Νταχίρ, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, του νεποτισμού και δυσφήμισης του έθνους. Όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, η Νάσρο Αμπουκάρ Άλι δεν ήταν αθλήτρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Σομαλίας, πιθανολογείται ότι είναι συγγενής του αξιωματούχου που καρατομήθηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.