Δυνατή Ελλάδα

Ραγδαία κλιμάκωση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας

Η Πολωνία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία, αναπτύσσοντας ελικόπτερα στα σύνορα με την Λευκορωσία μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από δύο λευκορωσικά ελικόπτερα.

Πριν από λίγες ώρες, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα από τη χώρα του, έως ότου το ΝΑΤΟ να πάψει να αποτελεί απειλή, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Πολωνία.

Ένταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι στην Πολωνία ακούγονται φωνές για ευθεία εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, που όμως δεν φαίνεται να έχουν απήχηση σε μεγάλα λαϊκά στρώματα, καθώς οι παραγωγικές τάξεις διαμαρτύρονται για τα φτηνά ουκρανικά προϊόντα που συρρέουν στη χώρα και προκαλούν οικονομικό πλήγμα στην οικονομία της Πολωνίας.

Ανοιχτό είναι επίσης το μέτωπο των θηριωδιών που είχαν διαπράξει οι Ουκρανοί κατά του πολωνικού λαού στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τους Πολωνούς εθνικιστές να τις υπενθυμίζουν σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους.

Ένα ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο όμως μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας, θα ενεργοποιούσε το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.