Ερείπια η Ουκρανία, έχασαν 20.824 στρατιώτες σε 30 μέρες – CIA: Η Ρωσία κερδίζει

Στο πεδίο της μάχης ο Ουκρανικός στρατός έχει παταγωδώς αποτύχει…ωστόσο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι Ουκρανοί καθημερινά χτυπούν με drones διάφορες περιοχές και εσχάτως την Μόσχα που έχει προφανώς μεγάλη συμβολική σημασία.
Οι δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου κατέρριψαν τα drones ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές αφού τα drones φέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Εν τω μεταξύ πρώην στελέχη της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι είναι ορατός ο πρόωρος θάνατος Zelensky, δεν εννοούν θάνατο με την κυριολεξία της φράσης αλλά το πολιτικό τέλος του Zelensky.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαμαρτύρεται ότι η Ουκρανία δεν έχει όλα τα όπλα για να αντιμετωπίσει την Ρωσία…
Επίσης πυκνώνουν οι αναφορές από δυτικούς αξιωματούχους ότι η Οδησσός θα καταληφθεί από την Ρωσία…
Οι Ουκρανοί ανησυχούν βλέπουν την Ουκρανία να μετατρέπεται σε ερείπια, η βιομηχανία έχει καταστραφεί, η ενέργεια υπολειτουργεί… το ουκρανικός κράτος παραπαίει…
Κατά τους Ουκρανούς ο ρωσικός στρατός έχει στρώσει 2 εκατ νάρκες στο ουκρανικό έδαφος.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με drones στην Μόσχα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) με στόχο την πρωτεύουσα της Ρωσίας καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή της Μόσχας, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
«Οι Δυνάμεις Αεράμυνας κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ουκρανών πάνω από την περιοχή της Μόσχας
Ωστόσο το drone κατά την πτώση του χτύπησε έναν πύργο 50 ορόφων στη συνοικία IQ στην πόλη της Μόσχας, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός drone σε πύργο στην περιοχή IQ στην πόλη της Μόσχας».
Τα συντρίμμια του drone έχουν ήδη βρεθεί, οι ειδικοί το έχουν περισυλλέξει για τεχνική εξέταση.

Ρωσία: Αποτρέψαμε επίθεση ουκρανικών drones στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας – Στόχος πλοία περιπολίας αλλά και πολιτικά πλοία

Μια ακόμα επίθεση ουκρανικών drones κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να επιτεθούν με τρία θαλάσσια drones στα πλοία «Sergei Kotov» και «Vasily Bykov» περιπολικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα τρία θαλάσσια drones του εχθρού καταστράφηκαν από τα πυρά των ρωσικών πλοίων» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέροντας πως τα περιπολικά σκάφη δέχθηκαν επίθεση σε απόσταση 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, της βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Κατόπιν της αποτροπής της νέας αυτής επίθεσης από θαλάσσια drones – προσφιλής πρακτική των Ουκρανών το τελευταίο διάστημα – τα πλοία περιπολίας συνέχισαν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.
Σημειώνεται πως αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου, κατά του Sergei Kotov, η οποία και αυτή είχε αποκρουστεί με επιτυχία.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ρωσικά πολιτικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, πολεμικά πλοία που συνόδευαν τα πολιτικά πλοία έγκαιρα τα εντόπισαν και τα κατέστρεψαν.

Drone καταρρίφθηκε στη Σεβαστούπολη

Ένα drone καταρρίφθηκε στην περιοχή της Σεβαστούπολης και εξερράγη στο έδαφος, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης Mikhail Razvozhaev στο κανάλι του στο Telegram.
“Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το UAV καταρρίφθηκε στην περιοχή Kara-Koba.
Έγινε έκρηξη στο έδαφος, γρασίδι και θάμνοι άρπαξαν φωτιά.
Η Πυροσβεστική βρίσκεται στο σημείο και επιχειρεί”, έγραψε.
Ο Razvozhaev πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.
7_38.JPG
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν συνεχώς να επιτεθούν με drones τη Σεβαστούπολη, την κύρια βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Οι στόχοι των επιθέσεων ήταν η έδρα του στόλου, οι ενεργειακές εγκαταστάσεις, τα στρατιωτικά αεροδρόμια.
Τα συστήματα αεράμυνας καταστρέφουν τα περισσότερα drones.

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις με drone – Δεν επιτεθήκαμε σε ρωσικά πολιτικά πλοία

Ο σύμβουλος του γραφείου του Zeensky, Μ. Podolyak, μετά από μια νέα επίθεση με UAV στη Μόσχα, απείλησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι θα υπήρχαν περισσότερα «μη αναγνωρισμένα drones», παραδεχόμενος μάλιστα την ευθύνη για αυτήν την επίθεση.
«Περισσότερα μη αναγνωρισμένα drones… περισσότερος πόλεμος», έγραψε ο Podolyak.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις με drones στην Μόσχα αλλά σχεδόν καθολικά καταλήγουν σε αποτυχία.

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού Γραφείου, επιμένει ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να επιτεθεί σε πολιτικά σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
«Η Ουκρανία δεν έχει επιτεθεί, δεν επιτίθεται και δεν θα επιτεθεί σε πολιτικά σκάφη, ούτε σε άλλα πολιτικά αντικείμενα», είπε στο Reuters.

Grigory Karasin (Άνω Βουλή Ρωσίας): Πιο κοντά το τέλος Zelensky

Οι επιθέσεις των Ουκρανών με drones στη Μόσχα και στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας δείχνουν πως έρχεται πιο κοντά το τέλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του καθεστώτος του αναφέρει ο Grigory Karasin, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Άνω Βουλής της Ρωσίας.
Ο Karasin, ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, υποστήριξε πως συμμερίζεται τις εκτιμήσεις Δυτικών ότι πλησιάζει το τέλος του Zelensky.
«Όλες αυτές οι νυχτερινές επιθέσεις με drones σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και οι απελπισμένες εκτοξεύσεις drones στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή της φέρνουν μόνο πιο κοντά το αναπόφευκτο τέλος του Zelensky.
Συμφωνούμε με τα σχετικά συμπεράσματα ορισμένων δυτικών ειδικών» επισημαίνει ο Ρώσος γερουσιαστής.
Όπως αναφέρει, η προσφυγή στην τρομοκρατία είναι σαφές σημάδι «της αδυναμίας της στρατιωτικής συνιστώσας του καθεστώτος του Κιέβου και της απελπισίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης».

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Έχασαν σε 30 ημέρες 20.824 στρατιώτες

Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 20.800 στρατιώτες και περισσότερα από 2.200 είδη στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων 10 τανκς Leopard σε διάστημα ενός μήνα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
«Τον τελευταίο μήνα, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε πάνω από 20.800 στρατιώτες, για την ακρίβεια, 20.824 στρατιώτες και 2.227 είδη οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 10 αρμάτων μάχης Leopard, 11 αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley, 40 συστήματα αμερικανικής κατασκευής M7750 και πυροβολικό. Επίσης αυτοκινούμενα πυροβόλα πυροβολικού από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία».

Τα ρωσικά drones Lancet κάνουν σκόνη Leopard και Bradley – Η Vostok προχωρά στη Zaporizhia

Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέναντι στα ρωσικά drones Lancet, τα οποία για ακόμα μια φορά κατάφεραν να εξουδετερώσουν σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό στη μάχη που έγινε το τελευταίο 24ωρο κοντά στο χωριό Rabotino, στη Zaporizhia.
Συγκεκριμένα, ο Oleg Chekhov, εκπρόσωπος της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης «Vostok» υποστήριξε πως τα Lancet κατέστρεψαν ένα γερμανικό τανκ Leopard και ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα Bradley IFV κοντά στο Rabotino.
Η δύναμη «Vostok» αναφέρει πως οι αεροπορικές της δυνάμεις κατέστρεψαν οχήματα πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο Rabotino, καθώς και ότι βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τους χώρους προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού, σημαντική στρατιωτική δύναμη και στρατιωτικό εξοπλισμό σε Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Orekhov.
Παράλληλα, οι ρωσικές μηχανοκίνητες στρατιωτικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν ουκρανικές μονάδες αναγνώρισης κοντά στους οικισμούς Marfopol και Charivnoye.
«Τα πυρά πυροβολικού κατέστρεψαν ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο Msta-B κοντά στο Vesyoloye, ένα οβιδοβόλο M777 κοντά στο Pavlovka στη Zaporozhia και μια αποθήκη πυρομαχικών στη Novoandreyevka.
Tα drones εξαφάνισαν ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο FH70 στο Olgovskoye και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Paladin στη Novodarovka» υποστήριξε ο Oleg Chekhov.

Η Ουκρανία έριξε πάνω από 131.000 οβίδες στο Donetsk από τις αρχές του 2022

Περισσότερες από 131.000 οβίδες έχουν εκτοξευθεί από τα ουκρανικά στρατεύματα σε οικισμούς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) από τον Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε το Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) για ζητήματα που σχετίζονται με τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας.
«Για τις 529 ημέρες της κλιμάκωσης, έχουν καταγραφεί περίπου 21.400 επιθέσεις από ουκρανικά στρατεύματα, με 131.400 οβίδες διαφόρων διαμετρημάτων να χτυπούν πόλεις και χωριά του Donetsk.
Aπό τον Φεβρουάριο του 2022, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εκτοξεύσει 42 πυραύλους Tochka-U, 361 ρουκέτες HIMARS, 38 ρουκέτες Smerch, 263 ρουκέτες Uragan, 16.300 ρουκέτες Grad και άλλες ρουκέτες.

Zagorodnyuk (πρώην υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Οι ρώσοι έχουν τοποθετήσει 2 εκατ νάρκες

Περίπου δύο εκατομμύρια νάρκες έχουν τοποθετηθεί σε ουκρανικό έδαφος, λέει ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Zagorodnyuk
Τα ουκρανικά στρατεύματα εξετάζουν πιο προσεκτικά πού να μετακινηθούν γιατί μιλάμε για περίπου δύο εκατομμύρια νάρκες”
Υπάρχει έντονη αποναρκοθέτηση σε ορισμένες περιοχές”, πρόσθεσε ο Zagorodnyuk.
Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό Άμυνας, σε ορισμένες περιοχές οι νάρκες απέχουν μόνο λίγα μέτρα μεταξύ τους.
Η αποναρκοθέτηση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτεί σημαντικό χρόνο.
Η αποναρκοθέτηση έχει κάνει την αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πολύ πιο δύσκολη.

Γαλλικά πυρά κατά Ουκρανίας… και ΕΕ: Ανεξέλεγκτη η οικονομική και στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο

Πυρά κατά της Ουκρανίας αλλά και της Δύσης εξαπολύει ο Γάλλος ευρωβουλευτής του Εθνικού Μετώπου, Herve Juvin, ο οποίος υποστηρίζει πως το Κίεβο λαμβάνει εδώ και πολύ καιρό μια ανεξέλεγκτη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Juvin υποστηρίζει μάλιστα πως αρκετοί είναι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί οικονομικά από την ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Η Ουκρανία λαμβάνει ανεξέλεγκτη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.
Είναι πολύ λανθασμένο το γεγονός ότι αυτό έχει ξεχαστεί τελείως κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Παραμένει γεγονός ότι πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επωφεληθεί από αυτόν τον πόλεμο» λέει μιλώντας στο TASS o Juvin, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον Juvin, η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι ελάχιστα ελεγχόμενη και όπως λέει, ένα σημαντικό μέρος αυτής καταλήγει «στα χέρια διαφόρων στρατιωτικών οργανώσεων».
«Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά ασύνετο από την πλευρά της Δύσης να παρέχει τέτοιας ευρείας κλίμακας στήριξη στην Ουκρανία, δεδομένης της τεράστιας διαφθοράς που επικρατεί στην ελίτ της» επισημαίνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Nikolay Patrushev (Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας): Η νίκη της Ρωσίας επί της Δύσης γεννά ένα νέο φαινόμενο

«Η νίκη της Ρωσίας επί της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία θα δώσει μια ισχυρή ώθηση σε περαιτέρω αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία προς όφελος σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και ισότιμου διαλόγου», τόνισε ο Nikolay Patrushev, Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Στην πραγματικότητα, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση γέννησε κυριολεκτικά ένα νέο φαινόμενο – την παγκόσμια πλειοψηφία, όπου πολλά έθνη του κόσμου δείχνουν την ετοιμότητά τους για ανεξάρτητη ανάπτυξη, για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και την απαλλαγή από την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών».
«Η νίκη της Ρωσίας επί της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία θα δώσει μια ισχυρή ώθηση σε περαιτέρω αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία προς όφελος των σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και ίσου διαλόγου, μιας πολυκεντρικής παγκόσμιας τάξης που έχει τις ρίζες της στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία του κόσμου»

Μονίμως διαμαρτυρόμενος ο Zelensky – Η Ουκρανία δεν υποστηρίζεται από την Δύση σε όπλα

Η βοήθεια που παρέχουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία δεν είναι αρκετή όσο συνεχίζεται η σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.
«Υπάρχει αρκετή βοήθεια;
Αν τελείωσε ο πόλεμος, τότε αρκεί.
ο πόλεμος συνεχίζεται, τίποτα δεν μπορεί να είναι αρκετό.
Αυτό υποδηλώνει ότι κάτι λείπει.
Βοήθεια, είναι επίσης πολλά πράγματα.
Δεν είναι μόνο όπλα είναι και βοήθεια στον πόλεμο πληροφοριών…», τόνισε ο Zelensky.
H Ουκανία ζητά τακτικά από τους εταίρους στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.
Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023 με έλλειμμα 1,296 τρισεκ. εθνικού νομίσματος (35,1 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal σημείωσε ότι το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπει έσοδα στο επίπεδο του 1,28 τρισεκατομμυρίου εθνικού νομίσματος (περίπου 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια), έξοδα – 2,57 τρισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 69,6 δισεκατομμύρια δολάρια), το μηνιαίο έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, που η Ουκρανία σκοπεύει να καλύψει με εξωτερικό δανεισμό.

Το «όπλο θαύμα» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν λειτούργησε

Ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός κάηκε στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και δεν βοήθησε την Ουκρανία να επιτύχει τους επιδιωκόμενους στόχους της αντεπίθεσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA Rickards.
Το «όπλο θαύμα» δεν λειτούργησε.
Πρόσφατα είδα ένα φλεγόμενο γερμανικό τανκ Leopard 2.
Έτσι, οι Ρώσοι τα καταστρέφουν.
Όσο για το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα HIMARS, οι Ρώσοι κατάλαβαν πώς να απενεργοποιήσουν το GPS τους.
Χωρίς αυτό, το βλήμα πετά προς τη λάθος κατεύθυνση και δεν καταστρέφει.
Άρα καταρρίπτονται και αυτοί και το ίδιο θα γίνει και με το F-16.
Η σύγκρουση μπορεί να τελειώσει πολύ νωρίτερα.
Επομένως, ο Zelensky εκλιπαρεί για πυρομαχικά».
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που εξαντλούνται από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και όχι η Ρωσία
Η Ουκρανική επίθεση πνίγεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες, κατέληξε ο Rickards.

CIA: Οι ΗΠΑ θέλουν εκεχειρία στην Ουκρανία για να κερδίσουν χρόνο… βλέπουν ότι η Ρωσία κερδίζει

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιτύχουν εκεχειρία στην Ουκρανία για να οπλίσουν ξανά την Ουκρανία ώστε να χτυπήσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA Rickards.
Οι ΗΠΑ θέλουν μια εκεχειρία στην Ουκρανία για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εξασφαλίσουν τη γραμμή επαφής.
Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να επανεξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη τουRickards, η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει με αυτούς τους όρους, αφού ήδη κερδίζει με σιγουριά στο πεδίο της μάχης.
Στις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό… ωστόσο η αντεπίθεση απέτυχε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.