Μουδιασμένη η Ουάσιγκτον από την «επέλαση» Μαδούρο

Πραγματικό σοκ στην Ουάσιγκτον ήταν το ταξίδι του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο στη σύνοδο κορυφής της Λατινικής Αμερικής στη Βραζιλία .

Ο Λούλα ντα Σίλβα συνάντησε τον Μαδούρο ως καλό φίλο, και υποσχέθηκε να εξομαλύνει πλήρως τις εμπορικές σχέσεις. Χαρακτήρισε μάλιστα τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας κάτι χειρότερο από πόλεμο.

Ο αποκλεισμός της Βενεζουέλας, που κράτησε τρία χρόνια, φαίνεται ότι έσπασε. Η Χιλή έστειλε πρεσβευτή στο Καράκας για πρώτη φορά από το 2018.

Η Κολομβία, μαζί με τη Βραζιλία, ανοίγει εντελώς τα σύνορα και στο γενικό εμπόριο, κάτι που θα επιτρέψει να ξεκινήσει η αποκατάσταση της οικονομίας της Βενεζουέλας.

Η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν συλλάβει την ιδέα ενός ενιαίου νομίσματος της Λατινικής Αμερικής.

Το όνομα του νέου νομίσματος θα μπορούσε να είναι “sur” που σημαίνει “νότος” στα ισπανικά. Το ενιαίο νόμισμα μπορεί να βοηθήσει τις εμπορικές οικονομίες στη Λατινική Αμερική, οι οποίες τώρα περνούν δύσκολες στιγμές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.