ΗΠΑ: Σέρνουν την Ταϊβάν στον όλεθρο – Το νησί ετοιμάζεται για πολεμική αντιπαράθεση με την Κίνα

Οι αμυντικές δαπάνες της Ταϊβάν φέτος θα επικεντρωθούν στην επάρκεια όπλων και πυρομαχικών για να ανταπεξέλθει σε έναν «ολικό αποκλεισμό» από την Κίνα. Οι δαπάνες αφορούν κυρίως αμερικανικά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων για μαχητικά F-16 και ανεφοδιασμού πυρομαχικών, όπως ανέφερε ο στρατός της Ταιβάν σε σχετική έκθεση.

Η Κίνα, που βλέπει την Ταϊβάν ως δικό της έδαφος, διοργάνωσε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί τον Αύγουστο, εκτοξεύοντας πυραύλους πάνω από την Ταϊπέι και κηρύσσοντας ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και απαγόρευσης Ναυσιπλοΐας σε μια προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο θα επιδιώξει να αποκόψει την Ταϊβάν σε περίπτωση πολέμου.

Σε μια έκθεση που ζητά την έγκριση του κοινοβουλευτικού προϋπολογισμού, αντίγραφο της οποίας αποκαλύπτει σήμερα το Reuters, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι άρχισε να επανεξετάζει τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων και τις ικανότητες επισκευής και συντήρησης των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Εν αναμονή ενός ολοκληρωτικού αποκλεισμού του Στενού της Ταϊβάν, οι δαπάνες φέτος θα περιλαμβάνουν την αναπλήρωση αποθεμάτων πυροβολικού και πυραύλων και εξαρτημάτων για μαχητικά F-16 «για την ενίσχυση της συνέχειας της μάχης», ανέφερε το υπουργείο.

Σε μια ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση των απειλών από την Κίνα, το υπουργείο είπε ότι ο στρατός της Κίνας διεξάγει επιχειρήσεις με στόχο τον έλεγχο στρατηγικών σημείων ανεφοδιασμού και την άρνηση πρόσβασης σε ξένες δυνάμεις.

«Πρόσφατα, το μοντέλο άσκησης και εκπαίδευσης του κομμουνιστικού στρατού έχει προσαρμοστεί από έναν ενιαίο στρατιωτικό τύπο σε κοινές επιχειρήσεις χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και πυραυλικών δυνάμεων», ανέφερε στην έκθεση του το Υπουργείου άμυνας της Ταϊβάν.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ταϊβανέζικου υπουργείου, η Κίνα «Υιοθετεί μια πραγματική πολεμική προσέγγιση και μεταβαίνει από την εκπαίδευση στην προετοιμασία μάχης».

Το «Γραφείο Υποθέσεων Ταϊβάν» της Κίνας δεν δέχτηκε να σχολιάσει τη διαρροή της έκθεσης.

Είναι αυτονόητο πως μία πιθανή αντιπαράθεση Κίνας – Ταϊβάν, θα οδηγήσει στην απόλυτη καταστροφή του νησιού. Ένα τέτοιο σενάριο πρέπει να αποφευχθεί, οι ΗΠΑ όμως επιμένουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προφανώς να δίνουν φρούδες ελπίδες για στήριξη του νησιού σε περίπτωση πολεμικής αντιπαράθεσης με την Κίνα. Γεγονός που φυσικά δεν υφίσταται, διότι ο ίδιος ο Μπάιντεν έχει παραδεχτεί πως στηρίζει την πολιτική της «μίας Κίνας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.