Australian Open: Μεγάλος νικητής ο Τζόκοβιτς – Πάλεψε μέχρι τέλους ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open. Ο αγώνας με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν γεμάτος στιγμές έντασης και αγωνίας, σε μια μάχη που θα συζητάμε για καιρό. Ο Σέρβος στέφθηκε βασιλιάς με 3-0 σετ με 6-3, 7-6(4), 7-6(5).

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο αγώνας είχε διάρκεια δύο ώρες και 59 λεπτά. Εκτός από το πρώτο Grand Slam -και 10ο στην Μελβούρνη- της χρονιάς, που είναι και το 22ο (σ.σ. όσα έχει κατακτήσει και ο Ράφα Ναδάλ) στην καριέρα του, ο «Νόλε» επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Τρίτο σετ 7-6(5)

Το τρίτο σετ, άρχισε με διαδοχικά break, πρώτα από τον Τσιτσιπά και αμέσως μετά από τον Τζόκοβιτς. Στη συνέχεια, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους (2-2 και 3-3), με τον Σέρβο να διαχειρίζεται ιδανικά τις συνθήκες και να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τα κεκτημένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία -και παραμένει- ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μάλιστα σ’ αυτήν την ηλικία.

Ο «Νόλε» προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν ήταν διατεθειμένος να «παραδοθεί άνευ όρων» και ισοφάρισε σε 4-4. Με ένα «καθαρό» game, ο Σέρβος προηγήθηκε με 5-4 και οι μπάλες πήγαν στα χέρια του Τσιτσιπά, ο οποίος σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς και ανταποκρίθηκε, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Παίζοντας με… μαθηματική ακρίβεια, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 6-5 κι έθεσε ξανά τον Τσιτσιπά με την «πλάτη στον τοίχο».

Ο νεαρός, αντεπεξήλθε εκ νέου και αφού ισοφάρισε σε 6-6, «έστειλε» το σετ στο tie break. Ο Σέρβος, ο οποίος πριν από τον αγώνα έκανε λόγο ακόμη και για πέντε σετ, είχε φθάσει τόσο κοντά στη νίκη, που δεν… γινόταν να χάσει την ευκαιρία. Προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, έπειτα από μία ώρα και δέκα λεπτά.

Δεύτερο σετ 7-6 (4)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ αντεπιτέθηκε έπειτα από ένα κακό ξεκίνημα. Ο Έλληνας τενίστας πίεσε πολύ τον Σέρβο και ο Τζόκοβιτς αναγκάστηκε να τρέξει περισσότερο από ό,τι στο πρώτο σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς βρήκε τον ρυθμό του.

Ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος, τον στηρίζει από τις κερκίδες και οι κάμερες του Australian Open έπιασαν το στιγμιότυπο όπου πανηγυρίζει.

Σε ένα σημείο ο Τζόκοβιτς έπεσε, αν και δεν οφειλόταν στον οπίσθιο μηριαίο και γρήγορα συνήλθε. Ωστόσο, ήταν φανερά εκνευρισμένος

Ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ στο τέταρτο game του πρώτου σετ και δεν κοίταξε πίσω, σφραγίζοντας το πρώτο σετ με 6-3. Ο Τσιτσιπάς χρειαζόταν μια αστραπιαία εκκίνηση αλλά ο Σέρβος σταρ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες του, τρέχοντας για να κερδίσει το πρώτο σετ.

Η είσοδος Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς στο γήπεδο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.