Ερντογάν: Η Ελλάδα όσο εξοπλίζει τα νησιά, δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Anadolu, προσθέτοντας: «Κάνει βήματα που είναι αντίθετα τόσο με τη συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες».

«Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή Fora αυτά που πρέπει», σημείωσε. «Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν», τόνισε ο Ερντογάν.

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα σχολίασε το δημοσίευμα του Economist: «Η βρετανική εβδομαδιαία εφημερίδα The Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, όπως κάνει ο τουρκικός λαός», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.