Ρωσία: Τα νέα τεθωρακισμένα της Δύσης στην Ουκρανία θα “εντείνουν τα δεινά”

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέες παραδόσεις όπλων της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων γαλλικής κατασκευής, στο Κίεβο θα «εντείνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού» και δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα αποστείλουν ελαφριά άρματα μάχης στην Ουκρανία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους στήριξη προς το Κίεβο. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι επίσης θα παράσχουν τεθωρακισμένα άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Η προμήθεια αυτή δεν θα καταφέρει να αλλάξει κάτι», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Οι προμήθειες αυτές θα αυξήσουν απλά τα βάσανα του ουκρανικού λαού και θα παρατείνουν τα δεινά τους. Δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν από το να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο σημείωσε επίσης σήμερα ότι παρά την απόφαση της Γαλλίας να αποστείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο, η Μόσχα εκτιμά την συνεισφορά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προς τη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

«Ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν και ο Μακρόν παραμένουν σε επαφή, υπάρχουν παύσεις στον διάλογο αλλά κατά τα προηγούμενα στάδια η επαφή αυτή ήταν αρκετά χρήσιμη και εποικοδομητική, παρόλες τις διαφορές», δήλωσε ο Ντίμτρι Πεσκόφ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.