Δυνατή Ελλάδα

Την “ψώνισε” ο πρόεδρος της Ουκρανίας, που ανακήρυξε τη χώρα του παγκόσμιο ηγέτη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακήρυξε τη χώρα του «παγκόσμιο ηγέτη» σε ομιλία του σήμερα στο κοινοβούλιο, λέγοντας στους βουλευτές να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική εισβολή και επαινώντας τους Ουκρανούς που βοήθησαν τη Δύση «να ξαναβρεί τον εαυτό της».

Ο Ζελένσκι, σε μια ετήσια ομιλία που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, είπε ότι η στρατιωτική αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στο Κρεμλίνο έχει αναζωογονήσει την πίστη σε αξίες σε όλο τον κόσμο.

«Χάρη στην ενότητά μας πετύχαμε αυτό που σχεδόν κανείς στον κόσμο δεν πίστευε. Σχεδόν κανείς – εκτός από εμάς», είπε στους βουλευτές, στο υπουργικό του συμβούλιο, σε άλλους ανώτερους αξιωματούχους και σε ανώτατους στρατιωτικούς. «Τα εθνικά μας χρώματα είναι σήμερα ένα διεθνές σύμβολο θάρρους και μη υποταγής σε όλον τον κόσμο», ανέφερε στην 45λεπτη ομιλία.

Ο 44χρονος Ουκρανός ηγέτης εκφώνησε την ομιλία του, μιλώντας με την χαρακτηριστική βραχνή φωνή του από το βήμα της Βουλής, της Βερχόβνα Ράντα, φορώντας ένα απλό μαύρο φούτερ, καθώς οι βουλευτές περιστασιακά χειροκροτούσαν.

Η ομιλία επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο, που τώρα βρίσκεται στον 11ο μήνα του, αλλά ο Ζελένσκι αναφέρθηκε επίσης στην αποκέντρωση του ενεργειακού συστήματος και την ανοικοδόμηση ενός ισχυρού κράτους. Ευχαριστώντας τους δυτικούς εταίρους για τις προμήθειες όπλων, ο Ζελένσκι σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα δημιουργήσει μια εγχώρια αμυντική βιομηχανία που «θα είναι μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Συγκλονίζει ομογενής ιερέας για την πρωτοφανή κακοκαιρία στην Αμερική
Ο Ζελένσκι συμπλήρωσε στην ομιλία του ότι η Ουκρανία εξασφάλισε την απελευθέρωση 1.456 αιχμαλώτων πολέμου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σε μια σειρά ανταλλαγής κρατουμένων με τη Μόσχα.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η ουκρανική πολεμική προσπάθεια βοήθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνασπιστεί. Η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ένταξη τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Η Ουκρανία έγινε ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες», είπε. «Επί περισσότερους από 10 μήνες φέτος, τους βοηθήσαμε όλους. Βοηθήσαμε τη Δύση να ξαναβρεί τον εαυτό της, να επιστρέψει στην παγκόσμια αρένα και να νιώσει πόσο επικρατεί η Δύση. Κανείς στη Δύση δεν φοβάται ούτε θα φοβηθεί τη Ρωσία», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.