Δυνατή Ελλάδα

Εύα Καϊλή: To ακίνητο – «φιλέτο» στην Πάρο που αγόρασε με τον σύντροφο της αγόρασαν τον Μάρτιο

Στον απόηχο του σκανδάλου του Κατάρ, με κεντρικό πρόσωπο την Εύα Καϊλή, η έρευνα των Αρχών στρέφεται και γύρω από μια κτηματομεσιτική εταιρεία που ιδρύθηκε το Νοέμβριο στη συνοικία του Κολωνακίου στην Αθήνα, με την ονομασία «Εstate Aria properties», που έχει δημιουργηθεί από την ευρωβουλευτή και τον σύντροφό της Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Ωστόσο, μερικούς μήνες νωρίτερα, το ζευγάρι φαίνεται πως προχώρησε σε τουλάχιστον μια αγορά ακινήτου σε ελληνικό νησί, η οποία πραγματοποιήθηκε στο όνομά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ», στις 18 Μαρτίου του 2022 αμφότεροι αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο στην Πάρο, συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων, στη Θέση Βουνάλια, στα όρια του οικισμού Ιστερνίου.

Το άρτιο και οικοδομήσιμο ακίνητο αναγράφεται στο συμβόλαιο πως κόστισε 300.000 ευρώ με αντικειμενική αξία 145.893.

Σύμφωνα με δικηγόρο που ειδικεύεται στα κτηματομεσιτικά του νησιού, η συγκεκριμένη περιοχή είναι αναπτυσσόμενη και ως εκ τούτου τα ακίνητα εκεί θεωρούνται «φιλέτα».

Το συμβόλαιο συντάχθηκε από συμβολαιογράφο Αθηνών και στο γραφείο του κοντά στην Ομόνοια προσήλθαν το ζεύγος Καϊλή και Τζιόρτζι, καθώς και εκπρόσωπος της πωλήτριας – μια εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων με έδρα στην Αττική. Παρούσα ήταν και μια διερμηνέας προκειμένου να μεταφράζει για τον κ. Τζιόρτζι.

Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε με δυο τραπεζικές επιταγές (142.500 εκάστη) σε ελληνικές τράπεζες και με ένα έμβασμα 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η άδεια και μελέτη για εκμετάλλευση του κτήματος όμως, φέρεται πως λήγει στο τέλος του χρόνου και έτσι το ζευγάρι επισκέφτηκε ξανά στο νησί το καλοκαίρι προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα μια καινούργια μελέτη για ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου.

Το ρεπορτάζ της «Κ» αναφέρει ότι σκοπός της Καϊλή και του συντρόφου της είναι η εμπορική του εκμετάλλευση.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν ήταν ακόμα δηλωμένο στο πόθεν έσχες της κ. Καϊλή αφού αγοράστηκε εντός τους τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται, ότι ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει διατάξει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ευας Καϊλή, του συντρόφου και μελών της οικογένειάς της στο πλαίσιο της έρευνας τους QatarGate.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.