Προέλευση κορονοϊού: Ο Φάουτσι τώρα αφήνει ανοιχτά ολα τα ενδεχόμενα!

Εδώ και δύο χρόνια όμως επέβαλαν λογοκρισία σε όποιον τολμούσε να πει το αυτονόητο: Ότι ο κορονοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν, το οποίο χρηματοδοτούσε ο Peter Daszak με κονδύλια που ενέκρινε ο ίδιος ο Φάουτσι!

Ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, και ο οποίος συντόνισε την απάντηση στην πανδημία του Covid-19, δήλωσε την Κυριακή ότι είναι «τελείως ανοιχτόμυαλος» σχετικά με την προέλευση του ιού.

«Έχω εντελώς ανοιχτό μυαλό για αυτό, παρόλο που άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν το κάνω», είπε ο Φάουτσι, ο οποίος συνταξιοδοτείται σύντομα, στο NBC σχετικά με τη θεωρία ότι ο ιός μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο στην Κίνα το 2019.

Ο Φάουτσι αναγνώρισε ότι μια ομάδα διεθνών, έγκριτων ιολόγων έχει γράψει ότι ισχυρά στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά είπε ότι «δεν έχει αποδειχθεί οριστικά».

«Ακόμη και όταν δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουν, ενεργούν με ύποπτο, αδιαφανή τρόπο», είπε για την κινεζική κυβέρνηση.

Μια έκθεση αυτό το φθινόπωρο από την Vanity Fair και την ProPublica, η οποία ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αντιμετώπισε μια απροσδιόριστη έκτακτη ανάγκη την εποχή που ξεκίνησε ο Covid-19, επανέφερε στο προσκήνιο μια συζήτηση σχετικά με το εάν ο ιός μπορεί να προήλθε από εργαστήριο.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο CBS, ο Φάουτσι είπε ότι θα ήθελε να μάθει «όλες τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη με τους αρχικούς ανθρώπους που είχαν μολυνθεί».

Επέκρινε επίσης την αυστηρή συνεχιζόμενη απάντηση της κυβέρνησης στον Covid-19, η οποία έχει πυροδοτήσει πρόσφατες διαμαρτυρίες στην Κίνα. «Η προσέγγισή τους ήταν πολύ, πολύ αυστηρή και μάλλον τα δρακόντεια lockdown δεν είναι αποτελεσματικά».

Πηγή: POLITICO

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.