Ο Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τον Πούτιν ότι χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως πολεμικό όπλο κατά της Ουκρανίας

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις. Η συνάντηση έγινε στο Βουκουρέστι ενόψει της διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο Ρουμάνος Πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση για την ενίσχυση των δυνάμεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που λήφθηκε στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν και τόνισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας χρειάζεται υποστήριξη.

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα συνεχίσει τις επιθέσεις της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, στις υποδομές φυσικού αερίου και στις βασικές της υπηρεσίες της για τους πολίτες.

Και αναφέρθηκε ειδικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας: «Το να γίνεται αυτό όταν μπαίνουμε στον χειμώνα αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως πολεμικό όπλο κατά της Ουκρανίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.