Για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, ετοιμάζεται ο Πούτιν

Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς εντός της εβδομάδας σκοπεύει να επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη της κεντρικής Ασίας.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση, με την συγκεκριμένη επίσκεψη εκτός συνόρων του Ρώσου προέδρου να είναι, παράλληλα, και η πρώτη που γίνεται γνωστή, μετά την ρωσική εισβολή. Εξαιτίας των πολλαπλών κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Μόσχα από τις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν επιδιώκει να δομήσει αυστηρότερους εμπορικούς δεσμούς με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ως εκ τούτου, όπως μετέδωσε ο Πάβελ Ζαρούμπιν, ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 για το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν, ενώ στη συνέχεια, όταν με το καλό επιστρέψει στη Μόσχα, θα συναντηθεί με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Γουϊντόντο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τατζίκο πρόεδρο Ιμομάλι Ραχμόν, στενό σύμμαχο της Μόσχας και μακροβιότερο ηγέτη πρώην σοβιετικής χώρας. Στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ, εξάλλου, θα παραβρεθεί σε σύνοδο των χωρών της Κασπίας μαζί με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και, φυσικά, του Τουρκμενιστάν.

Το τελευταίο ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας που έγινε γνωστό, ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασαν μια συνθήκη «απεριόριστης» φιλίας, λίγες ώρες προτού αμφότεροι παραστούν στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.