Συγκλονιστικό αφιέρωμα του Sky news για την κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο ανατολικό μέτωπο

Ο Διοικητής της ουκρανικής μονάδας ειδικών επιχειρήσεων στο Severodonetsk, της πιο επίλεκτης μονάδας του Ουκρανικού στρατού στο μέτωπο μίλησε στο μεγάλο βρετανικό δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος του SKY NEWS UK τον ρωτά: «Πόσους άνδρες έχεις χάσει;»

Διοικητής: «Η μονάδα μου αποτελούνταν από 100% επαγγελματίες, εκπαιδευμένους στρατιώτες με μεγάλη πολεμική εμπειρία. Το 80% αυτών είναι πλέον νεκροί / τραυματισμένοι. Αντικαθίστανται από νεοσύλλεκτους που δεν είναι εκπαιδευμένοι».

Δημοσιογράφος του SKY NEWS UK: «Δεν μπορείς να αντέξεις αυτές τις απώλειες, έτσι δεν είναι;»

Διοικητής: «Δεν ξέρω καν πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Είναι δύσκολο.”

Ο γιατρός της πρώτης γραμμής δίνει ξεκάθαρα την εικόνα: «Βλέπω τους στρατιώτες που έρχονται εδώ τώρα. Δεν είναι πραγματικά επαγγελματίες. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είναι πραγματικά φοβισμένοι. Πολλοί από τους καλύτερους στρατιώτες της Ουκρανίας είναι πλέον νεκροί. Τώρα φροντίζω τους άπειρους αντικαταστάτες».

Αυτό το αφιέρωμα ίσως φανερώνει τον λόγο για τον οποίο οι Ρώσοι αρχίζουν πλέον και καταγράφουν την μία νίκη μετά την άλλη σε πολύ σημαντικές μάχες και προελαύνουν κατακτώντας μεγάλες πόλεις. Οι επίλεκτες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν πλέον αποδεκατιστεί και οι νεοσύλλεκτοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό με τον τρόπο που έκαναν οι επαγγελματίες οπλίτες της Ουκρανίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.