Ε.Μακρόν και Μ.Τζόνσον συμφώνησαν για την ενίσχυση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της G7

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συζήτησαν κατά τη διάρκεια της G7 στη Βαυαρία.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στο περιεχόμενο των διαβουλεύσεων, κάνουν λόγο πως διαπιστώθηκε αποφασιστικότητα των δύο χωρών να ενισχύσουν την Ουκρανία για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς επίσης και η ανάγκη συνεργασίας τους ενόψει της ανοικοδόμησης της χώρας.

Δεν επιβεβαίωσαν ωστόσο αναφορές της βρετανικής πλευράς περί κοινής αντίστασης στον πειρασμό «να βρεθεί λύση τώρα» και περί παράτασης, στην περίπτωση αυτή, της διεθνούς αστάθειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο σχέδιο για την δημιουργία μίας ευρωπαΐκής πολιτικής κοινότητας, η οποία θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να αποτελέσει, όπως είπε, το πλαίσιο συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια και οι υποδομές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του, ανέφεραν οι γαλλικές διπλωματικές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.