Με «έφοδο» παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ισπανία – Τους σταμάτησε η μαροκινή αστυνομία – 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Π.Σάντσεθ: «Επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα» – Συνεργασία πλέον των δύο χωρών

Σε τουλάχιστον 23 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός των επεισοδίων την Παρασκευή κατά την προσπάθεια εκατοντάδων παράνομων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα από το Μαρόκο προς την Ισπανία στην Μελίγια με “έφοδο”.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί να πεθάνουν.

melilla1
melilla2

https://twitter.com/SaadAbedine/status/1540806246852284416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1540806246852284416%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fme-efodo-paranomoi-metanastes-epixeirisan-na-perasoun-stin-ispania-tous-stamatise-i-marokini-astynomia-23-nekroi-kai-dekades-traymaties%2F

Οι αρχές του Μαρόκου υποστηρίζουν ότι οι παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη και να κατευθυνθούν στην Μελίγια. Εκεί, πάνω στον συνωστισμό, πολλοί ποδοπατήθηκαν ενώ άλλοι έπεσαν την ώρα που σκαρφάλωναν στον φράχτη, ο οποίος φυλάσσεται αυστηρά.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, χαρακτήρισε τα γεγονότα «επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα» και επέρριψε τις ευθύνες στους διακινητές των παράνομων μεταναστών. Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι παράνομοι μετανάστες είχαν ξύλα, μαχαίρια και οξύ με τα οποία επιτέθηκαν στους φύλακες.

Την Παρασκευή περίπου 2.000 Αφρικανοί παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην επικράτεια της Ισπανίας περνώντας τον φράχτη στη Μελίγια. Η σύγκρουση με τους Ισπανούς φρουρούς κράτησε περίπου δύο ώρες και, τελικά, μόλις 100 κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα.

Η απόπειρα να περάσουν οι παράνομοι μετανάστες τα σύνορα είναι η πρώτη από την απόφαση της Ισπανίας και του Μαρόκου να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τη φύλαξη των συνόρων, βελτιώνοντας τις όχι και τόσο καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.