«Θα απελευθερώσουμε την Κριμαία με αμερικανικά όπλα!» – Ο όρος των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ουκρανός ΥΠΑΜ: «Το Κίεβο στοχεύει να ανακαταλάβει όλα τα χαμένα εδάφη από τη Ρωσία»

Τα όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο Κίεβο «να ξανακερδίσει όλα τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ.

«Θα απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας, όλα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας», είπε στο CNN σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του NATO.

Ο Ρέζνικοφ αρνήθηκε να δώσει τον ακριβή αριθμό των Ουκρανών που έχουν σκοτωθεί στις μάχες, αλλά είπε ότι «ελπίζει» πως ο αριθμός τους είναι κάτω από 100.000.

Ολέξι Ρέζνικοφ

Ο όρος των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, η ουκρανική Κυβέρνηση έδωσε νωρίτερα διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιούσε αμερικανικά όπλα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, καθώς οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι αυτό θα κλιμάκωνε περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η Ουκρανία στη συνέχεια υπαναχώρησε στην υπόσχεσή της, δηλώνοντας ότι θα χρησιμοποιούσε συστήματα πυραύλων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει το έδαφος της γειτονικής της χώρας, εάν κρίνει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι απαραίτητες.

Στρατηγικός στόχος η Κριμαία

Η Κριμαία, η οποία ψήφισε σε δημοψήφισμα το 2014 υπέρ της επανένωσής της με τη Ρωσία, «αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Ουκρανία επειδή είναι ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ο Ρέζνικοφ στο CNN. «Αλλά θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα», πρόσθεσε.

Το πρώτο στάδιο στο σχέδιο του Κιέβου είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο έδαφος, σύμφωνα με τον Ρέζνικοφ.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου, οι ρωσικές δυνάμεις θα ωθηθούν πίσω στις γραμμές που κατείχαν, πριν από τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση.

Ο Ουκρανός Υπουργός τόνισε ότι μόνο μετά από αυτό μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους ξένους εταίρους της Ουκρανίας για το «πώς θα απελευθερωθούν εδάφη».

Οι Ρώσοι «θα το δουν αυτό στη Χερσώνα, θα το δουν στη Ζαπορίζια, θα το δουν επίσης στη Μαριούπολη… αυτά είναι ουκρανικά εδάφη και η Κριμαία είναι επίσης ουκρανική γη, ό,τι κι αν γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποσχέθηκε επίσης να «απελευθερώσει» την Κριμαία και τις «Δημοκρατίες του Ντόνετσκ (DPR)» και του «Λουγκάνσκ (LPR)», οι οποίες αναγνωρίζονται από τη Ρωσία ως ανεξάρτητα κράτη. «Θα πάμε σε όλες τις πόλεις μας, σε όλα τα χωριά μας, που δεν έχουν ακόμη τη σημαία μας», δεσμεύτηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.