Εξωφρενικές αποκαλύψεις για τον προκάτοχό του Ζελένσκι, Ποροσένκο!

Η κρατική περιουσία της Ουκρανίας κατέληξε σε εταιρείες – βιτρίνες πολιτικών!

Ο Ουκρανός ολιγάρχης Βίκτορ Μεντβεντσούκ, προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος συνελήφθη από την Μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας, SBU με την κατηγορία της προδοσίας, κατέθεσε εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο (φωτό).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην πρόεδρος ζήτησε από τον Medvedchuk να βοηθήσει στην αγορά του ουκρανικού τμήματος του αγωγού Samara-Western Direction, που ανήκε στη ρωσική εταιρεία Transneft. Για να γίνει αυτό, ο Medvedchuk έπρεπε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέχρι το 2015, ο αγωγός που διοχέτευε πετρέλαιο στην Ουγγαρία ήταν κρατική ιδιοκτησία της Ουκρανίας. Προκειμένου αυτός ο αγωγός να περάσει στον Ποροσένκο, το 2015 ανάγκασε το ουκρανικό δικαστήριο να επιστρέψει τον αγωγό στην ιδιοκτησία της Transneft και το 2016 η ρωσική εταιρεία τον πούλησε στην ελβετική εταιρεία International Trading Partners AG. Σύμφωνα με τον Medvedchuk, ο Ποροσένκο ξόδεψε μόνο 23 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον αγωγό, αν και τον επόμενο χρόνο κατέγραψε κέρδη 41-42 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Medvedchuk μίλησε επίσης για το σχέδιο προμήθειας άνθρακα από τις αποσχισθείσες περιοχές στην Αν. Ουκρανία, το οποίο οργανώθηκε από τον ίδιο τον Poroshenko. Σύμφωνα με τον ολιγάρχη, πολλοί στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου, αξιωματούχοι ασφαλείας, υπουργοί και ανώτατα στελέχη κέρδισαν χρήματα από αυτή τη διαδικασία. Και η μεταφορά «μετρητών αντί άνθρακα»  Από τις αυτόνομες περιοχές, πραγματοποιήθηκε από τον τότε αναπληρωτή επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας SBU Vasily Gritsak, ο οποίος αργότερα έγινε και επικεφαλής της υπηρεσίας με απόφαση Ποροσένκο.

Γιατί όμως ανοίγει τώρα αυτή η υπόθεση που θα δημιουργήσει σχίσμα στην ουκρανική κοινωνία;

Για πολύ καιρό, οι Ουκρανοί ζητούσαν συλλήψεις από τον Ζελένσκι, με πρώτη την σύλληψη του Ποροσένκο. Και τώρα, μετά την παράδοση των μαχητών της «Αζοφ», ο Ζελένσκι πρέπει να επιδείξει τουλάχιστον κάποιου είδους «νίκη» στην ουκρανική κοινωνία.

Όπως φαίνεται σε λίγο θα δούμε τον Ποροσένκο σε ένα κέντρο κράτησης, καθιστώντας τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλες τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.