Πάνω από 2 εκατομμύρια οι νεκροί από Covid στην Ευρώπη αναφέρει ο ΠΟΥ

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης του ΠΟΥ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Συνολικά, 2.002.058 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid από 218.225.294 κρούσματα που καταγράφηκαν από τον ΠΟΥ στην περιοχή της Ευρώπης, που εκτείνεται έως την κεντρική Ασία.

Ύστερα από ακόμη μία έξαρση που σημειώθηκε κατά το πρώτο μισό του Μαρτίου, η πανδημία ακολουθεί πτωτική τάση στην Ευρώπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μειώθηκε αντίστοιχα κατά 26% και 24% την τελευταία βδομάδα.

Τα δεδομένα του ΠΟΥ έρχονται τη στιγμή που οι χώρες της Ευρώπης έχουν υιοθετήσει μία γραμμή χαλάρωσης των μέτρων και επιστροφής στην «κανονικότητα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.