Έχει και «ερωτήματα» για τη στάση της Ελλάδας ο κ.Ζελένσκι! Η άστοχη σύγκριση που έκανε με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ έκανε μια τουλάχιστον άστοχη σύγκριση Ελλάδας-Τουρκίας.

Ρωτήθηκε για την αντίφαση η Τουρκία να θέλει να τηρήσει μια ειρηνευτική στάση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο ενώ ταυτόχρονα, χρησιμοποιεί τον στρατό της να προκαλέσει την Ελλάδα και απάντησε:

«Όταν είσαι σε πόλεμο, πρέπει να κάνεις το μέγιστο που μπορείς για να ενώσεις τα κράτη γύρω σου, ακόμα και εκείνα που ιστορικά έχουν δύσκολες σχέσεις. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να έχουμε όλα αυτά τα κράτη στο πλευρό μας, γιατί η Ουκρανία χρειάζεται εταίρους και φίλους. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία που μας επιτέθηκε. Θα είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας – για παράδειγμα, έχουμε την υποστήριξη της Τουρκίας και έχουμε την υποστήριξη της Ελλάδας. Θα σας πω ειλικρινά, ότι έχουμε ερωτήματα και προς την Τουρκία και προς την Ελλάδα. Έτσι είναι η ζωή και το κάθε κράτος έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και συμφέροντα. Από την άλλη – έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης, της ηγεσίας του κράτους και έχουμε λάβει αυτήν τη βοήθεια. Είμαι ευγνώμων για αυτό. Εδώ βρισκόμαστε. Θα ήθελα να μας στηρίζουν όλοι στην Ελλάδα, θα ήθελα να επιλέξουν την πλευρά μας, έγινε ότι έγινε, το κυριότερο είναι ότι τώρα έχουμε την υποστήριξη. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο λαός της Ελλάδας μας υποστηρίζει και είμαι ευγνώμων για αυτό. Από την άλλη πλευρά καταλαβαίνω, ότι στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του προϋπολογισμού προέρχεται από τον τουρισμό. Φυσικά, ο ρωσικός τουρισμός έχει φέρει πολλά χρήματα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια».

 

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Πιστεύουμε ότι βγάζουν χρήματα, χύνοντας αίμα, και αυτά τα χρήματα ξοδεύουν. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Αφενός η Τουρκία λειτουργεί ως μεσολαβητής και στηρίζει την Ουκρανία με σημαντικά βήματα και αφετέρου βλέπουμε, για παράδειγμα, να ετοιμάζει, παράλληλα, αρκετές τουριστικές διαδρομές. Ειδικά για τον ρωσικό τουρισμό. Το βλέπουμε και αυτό. Και εγώ ως Πρόεδρος, αν θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις, πρέπει να τα λέω αυτά, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται έτσι. Δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις έτσι, είναι διπλά στάνταρντ. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Γι’ αυτό εφιστώ την προσοχή της Τουρκίας σε τέτοια ενδεχόμενα, πιστεύω ότι δεν μπορεί να είναι έτσι, γιατί πρέπει να γίνει επιλογή – είστε υπέρ της αλήθειας ή όχι».

Κάποιος θα πρέπει να πει στον κ.Ζελένσκι ότι σε ότι αφορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ερωτήματα, αλλά μόνο απέραντη ευγνωμοσύνη! Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει τεράστιο ρίσκο και ο λογαριασμός που μπορεί να πληρώσει η χώρα ενδέχεται να είναι μεγάλος, λόγω της στάσης μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ελλάδα απειλείται καθημερινά από την Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση είχε ακλόνητα επιχειρήματα για να αποφύγει τη στρατιωτική συνδρομή στην Ουκρανία. Δεν μας περισσεύει ούτε σφαίρα!

Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση από τα αποθέματα των ΕΔ έστειλε – και όπως φαίνεται ακόμη στέλνει- όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Ο κ.Ζελένσκι θα πρέπει να το εκτιμήσει αυτό και κάποια στιγμή να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα. Όχι να θέτει και ερωτήματα…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.