Δυνατή Ελλάδα

Foreign Policy: «Οι δυτικές χώρες κινδυνεύουν από τους μισθοφόρους της Ουκρανίας»

«Είναι ακραίας ιδεολογίας και θα επιστρέψουν πίσω με τον οπλισμό τους»

Οι δυτικές χώρες κινδυνεύουν να αποκτήσουν ένα νέο ανεξέλεγκτο hot spot στο έδαφος της Ουκρανίας, όπως η Λιβύη και η Συρία, σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος  Τάρεκ Μεγκερίσι, γράφει ότι ο δυτικός κόσμος γοητεύεται από τη «ρομαντική» εικόνα της Ουκρανίας, αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι το Κίεβο έχει παγιδευτεί επανειλημμένα στο παράνομο εμπόριο όπλων.

«Εκτός από την άμεση συμμετοχή στο παράνομο εμπόριο όπλων, η Ουκρανία και η γειτονική Μολδαβία το 2019 ήταν μεσάζοντες στην προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων όπλων, μεταξύ άλλων από την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε πολλά μέρη του συριακού εμφυλίου πολέμου. Αυτό παραβίαζε ευθέως το εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ», σημειώνει ο Μεγκερίσι.

Ως εκ τούτου, πιστεύει, κάθε όπλο υψηλής τεχνολογίας που μεταφέρεται στην Ουκρανία θα καταλήξει στα χέρια διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων.

«Ο δυτικός κόσμος ώθησε το πρώτο ντόμινο, και ως αποτέλεσμα, τρομοκρατικές ομάδες και άλλοι μη κρατικοί παίκτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν Javelins και Stingers», είπε.

«Οι μισθοφόροι εμπνέονται από ακροδεξιές ιδεολογίες»

Επιπλέον, ο συντάκτης σημειώνει μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων που συμμετέχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, εμπνευσμένοι από εθνικιστικές και ακροδεξιές ιδεολογίες.

«Θα είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσουμε τις περαιτέρω κινήσεις όλων αυτών των μισθοφόρων, οι οποίοι τελικά θα επιστρέψουν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παίρνοντας μαζί τους τα όπλα τους. Η επιστροφή των ακροδεξιών εξτρεμιστών θα μπορούσε να επιδεινώσει την αυξανόμενη κρίση επειδή χρησιμοποιούν την εμπειρία της μάχης για να στρατολογήσουν και να εκπαιδεύσουν νέους τρομοκράτες», πιστεύει ο συντάκτης.

«Ένα νέο κύμα εγχώριας τρομοκρατίας θα αναδυθεί και ένα εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένο κράτος θα εμφανιστεί στην καρδιά της Ανατολικής Ευρώπης», συμπεραίνει ο Μεγκερίσι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.