Η Κίνα μετακινεί σε καραντίνα για τον κορωνοϊό ολόκληρα χωριά

Μόλις τα βασικά μπορούν να πάρουν μαζί τους όσοι ζουν σε περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα – Σε καραντίνα όσοι είναι αρνητικοί στον ιό

Μια νέα μέθοδο φαίνεται να εφαρμόζουν οι αρχές στην Κίνα στο πλαίσιο της «μηδενικής ανοχής» στον κορωνοϊό.

Οι κάτοικοι από ολόκληρες συνοικίες στη Σαγκάη αναγκάζονται να μετακινηθούν σε κέντρα καραντίνας που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Το BBC ανέφερε ότι κάτοικοι περιοχής στα βόρεια της πόλης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από κομματικά στελέχη για την μετακίνηση σε καραντίνα. Εκεί θα μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή τη καραντίνα θα σταλούν όσοι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Δεν είναι σαφές γιατί θα σταλούν μόνο αυτοί – θα περίμενε κανένας να μπουν σε καραντίνα οι φορείς.

Ενα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα προ ημερών σε άλλο χωριό, το Μπεϊκάι, από το οποίο απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σε προσωρινό κατάλυμα για να απολυμάνουν την περιοχή.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες(!), όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές πιέζονται να μηδενίσουν με κάθε τρόπο τον αριθμό των κρουσμάτων. Η πολιτική της μηδενικής ανοχής στον ιό ίσως φτάνει στα όριά της στην Κίνα, έχοντας κουράσει τον πληθυσμό με την αυστηρότητά της.

Η Σαγκάη είναι εδώ και τέσσερις μήνες σε λοκντάουν, γεγονός το οποίο έχει παραλύσει μια μεγαλούπολη δεκάδων εκατομμυριών και έχει πλήξει την οικονομική ζωή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.