Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μιλούν για πιθανή εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ενώ το Κίεβο προσπαθεί να σώσει τους νεοναζί του Αζόφ

Οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εμπλακούν στη διασφάλιση ενός ειρηνευτικού διαδρόμου για τους αμάχους και τους τραυματισμένους στρατιώτες από τη Μαριούπολη, διεμήνυσε από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σε μια πρόταση που θέτει για πρώτη φορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο πεδίο της Ουκρανίας με ότι αυτό σημαίνει για την ρωσική αντίδραση.

Την ίδια στιγμή το Κίεβο θέλει να διασώσει τους νεοναζί του Αζόφ και ζητά διαπραγματεύσεις άνευ όρων με την Ρωσία γιαα την Μαριούπολη.

Όπως έγραψε σε tweet, ο ίδιος με χαρά θα διεξήγε έναν «ειδικό γύρο συνομιλιών» με τη Ρωσία στην ίδια τη Μαριούπολη, η οποία πλέον έχει μετατραπεί σε σωρό ερειπίων έπειτα από τη μακρά πολιορκία της.

Η πρόταση αυτή, όπως πρόσθεσε, είναι «για να σώσουμε τους δικούς μας, το [τάγμα] Αζόφ, τον στρατό, τους πολίτες, τα παιδιά, τους ζωντανούς και τους τραυματίες».

Ο Ποντόλιακ γράφει στο tweet: «Ναι, χωρίς όρους. Είμαστε έτοιμοι για έναν ειδικό γύρο διαπραγματεύσεων μέσα στη Μαριούπολη. Ενας προς έναν. Δύο προς δύο. Για να σώσουμε τους άνδρες μας, το Αζόφ, τον στρατό, τους πολίτες, τους ζωντανούς και τους τραυματίες. Γιατί είναι δικοί μας, Γιατί είναι στην καρδιά μου για πάντα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.