Γερμανός επικεφαλής ενέργειας: «Αν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό αέριο θα διαλυθεί η ΕΕ»!

Ο Leonhard Birnbaum είπε ότι οι κυρώσεις δεν θα πλήξουν μόνο τη Γερμανία, αλλά όλη την ΕΕ

Ο Γερμανός διευθύνων σύμβουλος της EON, Leonhard Birnbaum, υποστήριξε ότι εάν επιβληθεί εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο θα καταστραφεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επομένως οι δυτικοί πολιτικοί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας πλήττουν τους ίδιους τους τους λαούς και καταστρέφουν την ίδια την Ευρώπη.

«Δεν είναι απλά ότι αυτό το βήμα (κατά της Ρωσίας) θα έπληττε σκληρά τη Γερμανία, αλλά θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της EON, Leonhard Birnbaum, στην επιχειρηματική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εάν πιστεύουμε ότι μπορούμε απλώς να εξασφαλίσουμε την προμήθεια στην Γερμανία χωρίς να νοιαζόμαστε για τις άλλες χώρες, αυτό θα διαλύσει την ΕΕ», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη όπως η Τσεχία και η Αυστρία που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ρωσική ενέργεια.

Το στέλεχος υπέθεσε ότι το Βερολίνο θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρία χρόνια για να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητο από την Μόσχα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.