Ιταλός δημοσιογράφος: «Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ποιος έριξε τον πύραυλο Tochka-U στο Κραματόρσκ»

«Ο σειριακός αριθμός αντιστοιχεί σε ουκρανικό πύραυλο»

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει από πού ακριβώς ο πύραυλος Tochka-U έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν SalamNews, αναφερόμενη στη δήλωση του Ιταλού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Τόνι Καπουόζο, ο οποίος επέστησε την προσοχή σε αναφορές ότι ο σειριακός αριθμός του πυραύλου δείχνει ότι ανήκει στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ακριβώς από πού προήλθε αυτός ο πύραυλος», είπε στο δημοφιλές ελεύθερο τηλεοπτικό κανάλι Rete4 στην εκπομπή «Quarta Repubblica».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία πιέζει να ανατεθεί η ευθύνη για αυτήν αποκλειστικά στη ρωσική πλευρά.

«Είδα ότι οι αριθμοί στον κινητήρα του πυραύλου, σύμφωνα με ορισμένους στο διαδίκτυο, φαίνεται να αναφέρονται σε αποθήκες της Ουκρανίας, ή σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πύραυλος μοιάζει πολύ με αυτόν που έπληξε την πόλη του Ντόνετσκ», είπε ο Καπουόζο.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με ρουκέτα Tochka-U που πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα στις 14 Μαρτίου στο κέντρο του Ντόνετσκ.

Νωρίτερα, ο Καπουόζο εξέφρασε αμφιβολίες για την ουκρανική εκδοχή του τι συνέβη στην πόλη Μπούkα.

Τότε ο Καπουόζο είπε ότι «δεν πείθεται από το χρονικό πλαίσιο».

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ αναρωτήθηκε από πού προέρχονται τα πτώματα στον δρόμο της πόλης, αν λίγες μέρες νωρίτερα ο δήμαρχος του Μπούκα μιλούσε για την απελευθέρωση της πόλης, χωρίς καμία αναφορά για θύματα.

Το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του Ντόνετσκ (DNR) ανέφερε στις 8 Απριλίου ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πλήγμα Tochka-U στο Κραματόρσκ, τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο σταθμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DNR, Ντενίς Πουσίλιν, 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 87 τραυματίστηκαν.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στο Κραματόρσκ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.