Έτοιμη να στείλει Leopard 1 στην Ουκρανία η Γερμανία

Το Βερολίνο κλιμακώνει την ουκρανική κρίση κατόπιν αμερικανικών πιέσεων

Η γερμανική Rheinmetall είναι έτοιμη να παραδώσει δεκάδες άρματα μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το Der Spiegel.

«Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε την κατάσταση των οχημάτων», δήλωσε ο Διευθυντής της Rheinmetall. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η γερμανική εταιρεία μπορεί να στείλει μέχρι και 50 άρματα μάχης για να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, μετά από 47 ημέρες πολέμου.

Φυσικά στο παρασκήνιο πιέζουν οι Αμερικανοί για να γίνει αυτή η παράδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες μπορούν να εκπαιδευτούν στη χρήση του άρματος μέσα σε λίγες μέρες.

Η παράδοση θα μπορούσε να γίνει μέσω της θυγατρικής Rheinmetall Italia και να ολοκληρωθεί σε περίοδο έως και τριών μηνών.

Η Γερμανία, τις πρώτες ημέρες του πολέμου «δίσταζε» να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλα ποσοστά για το φυσικό αέριο.

Η στάση αυτή άλλαξε ολοκληρωτικά, ύστερα από πιέσεις των υπόλοιπων δυτικών χωρών και συμμάχων του NATO και η Γερμανία άρχισε τις αποστολές όπλων στην αμυνόμενη Ουκρανία. Το Βερολίνο έχει στείλει μέχρι στιγμής χιλιάδες αντιαρματικά πυρά, πυραύλους Stinger και αντιαεροπορικούς πυραύλους Strela.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.