Συγκλονιστικό μήνυμα 36η ουκρανικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Μαριούπολης προς Ζελένσκι: «Μας εγκατέλειψες – Έχετε γεια!»

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών Ουκρανίας: «Το καθεστώς του Κιέβου μας είπε ψέματα»

Η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι δεν ανήκουν στο Τάγμα Αζόφ αλλά πολωνόφωνοι από τις περιοχές της δυτικής Ουκρανίας, έστειλε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το καθεστώς του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Όπως μεταδίδει το defencenet.ru οι στρατιώτες υποστηρίζουν ότι το Κίεβο τους «διέγραψε» εδώ και πολύ καιρό και τους έστειλε στην Μαριούπολη ως αντιπερισπασμό. Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες βρίσκονται στο «Azovmash», το δεύτερο εργοστάσιο στην Μαριούπολη που βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο και βλέπουν τον ρωσικό κλοιό να κλείνει. 

«Μιλήσαμε με τον Κίεβο και μας εγγυήθηκαν είτε πολιτική είτε στρατιωτική λύση της κατάστασης. Για περισσότερο από ένα μήνα, οι πεζοναύτες πολέμησαν χωρίς αναπλήρωση πυρομαχικών, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, πίναμε νερό από λακκούβες και πέθαναν αρκετοί απ’ αυτό. Έχουν πεθάνει ήδη οι μισοί στρατιώτες της ταξιαρχίας», αναφέρει το μήνυμα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Προφανώς, οι πεζοναύτες της 36ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν κατάλαβαν για τι πολεμούσαν και με ποιον, αφού έκαναν την επιλογή να πεθάνουν στην τελευταία μάχη. Οι σύντροφοί τους από το 503ο τάγμα αποδείχτηκαν πολύ πιο έξυπνοι και κατέθεσαν σχεδόν εντελώς τα όπλα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό 267 πεζοναύτες του ουκρανικού Ναυτικού παραδόθηκαν στη Μαριούπολη. Ο διοικητής τους εξαλείφθηκε και ο αναπληρωτής επιτελάρχης του τάγματος συνελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα, να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.